Site icon

EVALUAREA NATIONALĂ. 7 medii de 10 la Brașov si peste 200 în toată țara

Azi s-au afișat notele la Evaluarea Nationala 2022. Datele furnizate nu sunt și cele finale – sunt date parțiale, obținute înaintea depunerii și soluționării contestațiilor.

Urmărind statisticile, cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională 2022 au fost obținute în județele Cluj, București și Brăila. Îmbucurător este faptul că în toate județele din țară s-au obținut medii peste 5 într-un procent de peste 70% și 218 medii de 10 (în 9 județe nu s-a obținut nicio medie de 10).

“Au fost 810 note de 10 la limba română și 2966 note de zece la matematică,” a transmis într-o conferință de presă ministrul Sorin Cîmpeanu.

Rezultatele mai bune în comparație cu anii precedenți au fost argumentate de ministrului Cîmpeanu prin faptul că nu au existat întreruperi ale școlii și prin faptul că „s-au eliminat conținuturile care s-au predat în momentul când școlile au fost închise în perioada pandemiei”.

În județul Brașov au fost înscriși pentru a susține examenul 4117 elevi, dintre care 117 nu s-au prezentat și 639 au obținut medii sub 5. 

7 medii maxime la școlile din Brașov

Până în momentul actual, în județul Brașov 7 tineri au reușit performanța de a obține media maximă ( față de anul trecut, când doar 2 elevi au obținut media 10 ): trei dintre aceștia de la Școala Gimnazială Nr. 5 Brașov, unul de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, unul de la Școala Gimnazială PREMS Brașov, unul de la Liceul „Andrei Mureșeanu” Brașov și unul de la Școala Gimnazială Dumbrăvița.

În clasamentele din anii trecuți, în topul școlilor gimnaziale din Brașov s-au numărat: 

Astăzi, 23 iunie, între orele 16.00 și 19.00, și mâine, în intervalul orar 8.00 – 12.00, se pot depune contestațiile (pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților) , rezultatele finale urmând a fi afișate în data de 30 iunie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada 4-11 iulie să poată completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui.

Secretarul de stat Florian Lixandru a specificat faptul că elevii olimpici vor avea posibilitatea de a participa la repartizarea computerizată și că vor putea „ renunța la locul pe care îl obțin la admiterea computerizată, alegând un loc la un liceu dorit, pe baza rezultatului la olimpiadă.”

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (pondere de 20%). 

 

Surse imagini: www.edupedu.ro

 

 

 

 

Exit mobile version