Google Maps implementează noua funcție Immersive View până la finalul anului 2022!
Google Maps este una dintre aplicațiile care se bucură de o popularitate extinsă la nivel global, lunar fiind folosită de peste 154.5 milioane de utilizatori și de 5 milioane de site-uri live. Grație caracteristicilor integrate, Google Maps îți poate oferi informații despre locațiile din apropiere, dar și o recomandare casino online sau alte recomandări utile pentru utilizatori.
Immersive View este una dintre cele mai noi caracteristici de la Google Maps, care se bazează pe ajutorul inteligenței artificiale (AI) pentru a le oferă utilizatorilor o perspectiva cu adevărat reală asupra locațiilor pe care urmează să le viziteze. Până la finalul anului 2022, Google va implementa această caracteristică pentru orașele New York, Tokyo, Londra, San Francisco și Los Angeles.
Ce înseamnă Immersive View pentru un utilizator al programului Google Maps?
Funcția Immersive View înseamnă o vizualizare a unei locații dintr-o perspectivă cu adevărat realistă, ceea ce îi va permite utilizatorului nu doar să navigheze că acum pe diverse căi de acces fără posibilitatea de interacțiune cu mediul înconjurător, ci și să intre în contact cu locația.
Acest lucru presupune că imaginile aeriene și cele colectate prin intermediul Google Street View să devină interactive, iar utilizatorul care primește o recomandare, de exemplu un restaurant, să poată vizualiza și locația din interior. În acest fel, persoana care folosește programul Google Maps va beneficia de imagini reale din locația respectivă și o va putea vizualiza înainte de a face rezervarea.
Astfel, în momentul în care se va accesa locația respectivă, aceasta va fi disponibilă sub forma unui model 3D, care va permite vizualizarea din orice unghi dorește utilizatorul. Mai mult decât atât, există posibilitatea vizualizării locației în diferite intervale orare, precum și în mai multe condiții meteo.
Combinând avantajele oferite de funcțiile Live View și Google Street View, noua caracteristică Immersive View îi va oferi utilizatorului impresia că este în locul în care își dorește să ajungă, fără că acesta să se fi deplasat măcar un centimetru. Folosirea modelului digital îi va oferi acestuia cea mai bună perspectivă asupra locului, fiind marcate atât locațiile cele mai recomandate, cât și cele care sunt aglomerate în anumite perioade ale zilei.
Pentru început, această caracteristică va fi disponibilă la nivel restrâns, pentru câteva dintre cele mai importante orașe ale lumii (Londra, New York, Los Angeles, San Francisco și Tokyo). Însă, în viitor, funcționalitatea sa se va extinde și la alte orașe ale lumii.
Cum funcționează mai exact funcția Immersive View?
În momentul în care utilizatorul își propune să viziteze un oraș (conform disponibilității actuale a funcției, acesta trebuie să fie unul dintre orașele menționate anterior), acesta va selecta zona care îl interesează. Pe ecran îi va apărea modelul digital al zonei respective, cu locațiile randate 3D, fiindu-i propuse diverse recomandări.
De exemplu, în Londra, zona Westminster, Big Bang. Activarea opțiunii privind perspectiva în funcție de un anumit interval orar îi va oferi utilizatorului o prezentare a modului în care condițiile meteo influențează locația respectivă. De asemenea, vor fi evidențiate și locurile aglomerate din zona respectivă.
Pentru selectarea unei locații de luat masa, de exemplu, utilizatorului va glisa până la nivelul străzii, va obține informații utile despre respectivul restaurant, precum și despre cât de aglomerate sunt împrejurimile, iar apoi va putea vizita restaurantul la interior. În funcție de impresia care i-a fost creată, utilizatorul va rezerva o masă sau va alege un alt local.
Ce alte caracteristici noi sunt în pregătire la Google Maps?
Immersive View nu este singura caracteristică nouă care va fi implementată de către Google Maps. Alte două noi funcții vor fi adăugate în aplicație – rutele eco-friendly și Geospatial API Live View. În fapt, cea de-a doua caracteristică este o îmbunătățire a funcției Live View, care va beneficia din plin de avantajele oferite de tehnologia de localizare globală de la Google.
Grație realității augmentate, recomandările privind direcția de urmat pentru utilizatorul care își propune să ajungă într-un anumit punct se vor suprapune peste imaginile reale captate prin intermediul camerei foto a telefonului mobil. În acest mod, utilizatorului îi va fi mult mai simplu să ajungă la destinație în comparație cu actuala modalitate de afișare a direcției pe hartă.
Funcția este utilă în special pentru zonele de interior, mai ales în mall-uri, aeroporturi sau gări. În ceea ce privește caracteristica “rute eco-friendly”, aceasta a fost deja implementată în SUA și Canada, unde le oferă utilizatorilor cele mai bune căi de urmat pentru a economisi combustibil, dar și pentru a reduce nivelul de emisii nocive pentru mediul înconjurător.
De la momentul integrării acestei funcții au fost parcurse peste 86 de miliarde de mile, emisiile de carbon fiind reduse cu 500.000 de tone metrice. Google Maps plănuiește lansarea acestei funcții și pentru Europa. Datorită acestor caracteristici noi, Google Maps nu doar că devine o aplicație mai interactivă și mai spectaculoasă, ci își și consolidează poziția pe segmentul aplicațiilor de navigație utile pentru utilizatorii din întreaga lume.