Concurență mare pentru modernizarea a 32 de terenuri de sport din municipiul Brașov. Lucrările sunt estimate la 3,2 milioane de lei

Patru firme au depus oferte la licitația pentru amenajarea de terenuri de sport și piste de alergare în municipiul Brașov, iar alte două s-au înscris în cursa pentru montarea de garduri la terenurile de sport, a anunțat marți Primăria Brașov. 

Astfel, Primăria Brașov a anunțat că pentru furnizarea și montarea de suprafețe sintetice pentru terenurile de sport din municipiul Brașov, contract estimat la valoare de 3.249.685 lei s-au înscris firmele Atlas Sport, Adru Solutions SRL, Kitisab Eurocomplex și asocierea dintre Sport Arena SRL și Clarom Trans SRL. 

Conform informațiilor transmise de Primăria Brșaov, achiziția vizează montarea de suprafețe sintetice pentru 32 de terenuri de sport, dintre care 3 vor fi terenuri de baschet pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA (Federația Internațională de Baschet), iar alte 7 terenuri de baschet vor beneficia de o suprafață de joc din tartan. La acestea se adaugă gazon sintetic pentru 5 terenuri, iar 10 terenuri vor fi amenajate  pentru practicarea mai multor sporturi. Tot în cadrul acestei proceduri vor fi amenajate și 6 piste de alergare din tartan, cu 2 sau 3 culoare. Cinci dintre piste vor fi amenajate în cadrul unor unități de învățământ, iar cea de a șasea va fi amenajată în parcul Tractorul. Această a șasea pistă face parte din programul de bugetare participativă, fiind unul dintre proiectele câștigătoare. 

11 terenuri de baschet

Cele 3 terenuri de baschet pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA, sunt: Parcul Centrul Civic, Str. Argintului- Bronzului și Aleea de sub Tâmpa. Alte 8 terenuri de baschet vor fi amenajate cu suprafețe de joc sintetic realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan, tip ,,tartan”: Parcul Timiș-Triaj, str. Popa Şapcă, parcul de la  pasajul Fartec, parcul Agricultorilor, parcul Ştefan cel Mare, Saturn 15 – Apollo, Lacul Noua, Liceul Sportiv.

Cinci terenuri de fotbal 

În cadrul aceluiași contract va fi montat gazon artificial mono-filament pe 5 terenuri de fotbal: Parcul  Centrul Civic; Aleea Violetelor; str. Hărmanului, lângă autogara 3; Școala Gimnazială nr. 14, corpul din Stupini; Școala Gimnazială nr. 1.

10 terenuri multisport

Pe zece terenuri va fi montat gazon artificial, acestea având destinația de terenuri  multisport, handbal și tenis. Trei dintre terenuri vor fi amenajate la Liceul de Arte Plastice ”Hans Mattis-Teutsch”, două multisport și unul de handbal; două la Școala Gimnazială nr. 25, unul multisport și unul de volei; unul multisport la Școala Gimnazială nr. 9, corpul de pe str. Prunului; tot unul multisport la Școala Gimnazială nr. 1. Încă două terenuri multisport vor fi amenajate pe  str. Mierlei nr. 5 și în parcul din centrul civic (handbal și tenis).

Unde vor fi amenajate pistele de alergare 

Nu în ultimul rând, câștigătorul licitației va trebui să amenajeze 6 piste de alergare, realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan tip „tartan”, respectiv:  câte o pistă la ambele corpuri – str. Barbu Lăutaru și str. Cocorului –  ale Școlii Gimnaziale nr. 1; câte o pistă de alergare la Școlile Gimnaziale nr. 3 și nr. 9 (corpul de pe str. Prunului) și, de asemenea, o pistă la Liceul de Artă. Cea de a șasea pistă va fi amenajată în parcul Tractorul. 

Garduri de peste 2,35 milioane de lei  

Pentru montarea gardurilor la 25 de terenuri de sport, achiziție estimată la 2.351.689 lei plus TVA, au fost depuse 2 oferte. Terenurile de sport care vor fi împrejmuite în baza acestui contract sunt: terenul de baschet de pe str. Mierlei 5, cele trei terenuri de baschet, fotbal și multisport din centrul civic, terenul de baschet Saturn 15 – Apollo, terenul de fotbal de pe Aleea Violetelor, cel de baschet și cel de minifotbal din zona Argintului – Bronzului, terenul de baschet din zona parcului de pe b-dul Ştefan cel Mare. De asemenea, în contract mai vor fi incluse împrejmuirile  terenului de baschet de la lacul Noua, a terenului de pe Aleea Muşeţelului, a celui de fotbal de pe str. Codrul Cosminului și a celor două terenuri de baschet de pe Aleea de sub Tâmpa.

 Tot în cadrul aceluiași contract sunt incluse și împrejmuirea terenurilor de sport de la unitățile de învățământ: terenul de fotbal de la Şcoala Gimnazială nr. 1 – str. Cocorului; terenul de baschet de la Şcoala Gimnazială nr. 1 – str. Barbu Lautaru; terenul de fotbal de la Şcoala Gimnazială nr. 3 și cel de la Şcoala Gimnazială nr. 9 – str. Prunului; terenurile de baschet și volei de la Şcoala Gimnazială nr. 25; cele de handbal, baschet și fotbal de la Liceul de Artă; cele de fotbal de la Școala Gimnazială nr. 14 – Stupini și de la Liceul Sportiv.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.