Creșa de pe str. Apollo s-a deschis. Fostul viceprimar Mihai Costel îl trage de mânecă pe primarul Coliban: „Să acorde o atenţie mai mare domeniului educaţiei şi să apară pe teren nu doar la proiecte frumoase, gata finalizate”

Creşa nr. 9 din Braşov, construită de la yero pe strada Apollo, în cartierul Astra, a fost deschisă azi oficial, după ce mai bine de un an şi jumătate, finalizată fiind, a stat închisă pentru că actuala administraţie nu a reuşit să facă demersurile pentru obţinere avizelor, autorizaţiilor şi pentru realizarea racordurilor la utilităţi. 
 
Primul care a vizitat-o, în ziua deschiderii, a fost actualul primar, Allen Coliban, cel care în ultimul an şi jumătate, cât proiectul a fost blocat, nu a ieşit cu nicio explicaţie despre această situaţie. 
 
Fostul viceprimar, Costel Mihai, care în a doua jumătate a mandatului său a coordonat dezvoltarea acestui proiect a evidenţiat această situaţie lipsită de echilibru, transmiţându-i primarulu-i Allen Coliban şi administraţiei sale că „să apară pe teren nu doar la proiecte frumoase, gata finalizate…”
 
„După „lupte seculare” care au durat aproape 2 ani, Creșa nr. 9 de pe str. Apollo s-a deschis azi oficial, 14 copii din Brașov beneficiind încă din această primă zi de serviciile ei.  
Mă bucur să văd că o investiție pe care am pornit-o de la zero și am finalizat-o în stadiul fizic încă din perioada în care am fost viceprimar, ajunge să fie pusă în slujba brașovenilor. Pentru mine, este un proiect de suflet, pe care l-am coordonat în fiecare etapă a sa de dezvoltare – chiar de la identificarea amplasamentului, gândind alături de specialiștii în educația preșcolară variante de a-l face operațional cât mai rapid”, a scris Costel Mihai pe pagina sa de Facebook.
 
Acesta a amintit despre dificultăţile de început ale proiectului, însă spune că la finalul mandatului a lăsat un proiuect „la cheie” care trebuie finalizat şi pus în funcţiune mult mai rapid, dat fiind că era vorba doar de obţinerea unor autorizaţii, avize şi despre realizarea unor racorduri. 
 
„Deşi a fost un proiect dificil, la finalul mandatului meu am lăsat „la cheie” această creşă – inclusiv cu o licitaţie pentru mobilier finalizată. 
Pentru a fi pusă în funcţiune mai avea nevoie doar de avize, autorizaţii şi racorduri la utilităţi. Îmi pare rău să văd că actuala administraţie a avut nevoie de aproape 2 ani pentru a trece toate aceste etape – adică de o perioadă aproximativ egală cu cea în care creşa a fost proiectată şi executată. Această întârziere arată în mare măsură atenţia REALĂ pe care actuala administraţia o acordă educaţiei şi infrastructurii pentru educaţie.
 
E uşor să bifezi proiecte pe care le-ai primit de-a gata, să strângi călduros mâini şi să te arăţi încântat, când nu ai muncit prea mult. 
Îmi doresc ca actualei administrații să acorde o atenţie mai mare domeniului educaţiei şi să apară pe teren nu doar la proiecte frumoase, gata finalizate…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.