Sondaj Avangarde: PSD e pe primul loc, urmat la mare distanță de PNL. AUR și USR au pierdut două procente

PSD își păstrează locul întâi în intențiile de vot, cu un procent de 35% în intențiile de vot, potrivit ultimului sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, în iunie.

PNL se situează pe locul al doilea, la mare distanță de partenerii de Coaliție. Liberalii sunt creditați cu un scor electoral de 20%.

AUR se află pe locul trei cu 12%, urmat de USR cu 9% și UDMR cu 5%. PMP apare în luna iunie creditat cu 5%, atingând astfel pragul electoral.

Spre deosebire de analiza anterioară a Avangarde, PSD a scăzut un procent, AUR și USR au pierdut câte două procente, iar PNL are un plus de 1%.

34% dintre români ar vrea plafonarea prețului la carburanți

În cadrul aceluiași sondaj, românii au fost chestionați și pe tema unor posibile soluții pentru scăderea prețului la carburanți. Peste 3 din 10 sunt de părere că plafonarea prețului la carburați este soluția optimă pentru scăderea prețurilor (34%), în vreme ce 23% au optat pentru scăderea TVA.

Doar 7% dintre respondenți spun că statul nu trebuie să intervină în economie, iar 34% nu pot aprecia ce măsură ar fi potrivită ca prețurile la benzină și motorină să scadă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.