Turiștii vor mai avea de așteptat până să viziteze toată Cetatea Râșnov. Constructorul și Primăria au reziliat contractul pentru restaurarea monumentului

Proiectul de restaurare a Incintei de vest a Cetății Râșnov (partea cea mai veche și mai spectaculoasă) este blocat, după ce marți, Primăria Râșnov și asocierea de firme care se restaurarea monumentului, SC Romconstruct Group SRL (lider) – SC Concas SA – SC Crindesign Proiect SRL, au reziliat de comun acord contractul de lucrări.  
Printr-o postare pe rețelele de socializare, Primăria Râșnov a anunțat că cele două părți au decis să rezilieze contractul după ce constructorul a solicitat majorarea prețului contractului cu  55,8%, iar oferta autorității locale a fost de 50%,  maximul permis de legislația în vigoare. 

Urmează un „maraton” birocratic 

Pentru restaurarea Incintei de vest a Cetății Râșnov, Primăria Râșnov a obținut o finanțare europeană nerambursabilă în anul 2017. Acum, odată cu rezilierea contractului de lucrări, primăria va trebui să trimită o serie de documente la Agenția de Dezvoltare Regională Centru, dar și să obțină din partea autorității finanțatoare o prelungire a termenului de finalizare a proiectului, pentru că este greu de crezut că implementarea proiectului se va încheia în anul 2023. 
De asemenea, Primăria va trebui să facă o expertiză a lucrărilor executate și să stabilească ce mai este de făcut și care va fi valoarea lucrărilor care au mai rămas de executat. După ce va avea aceste date, autoritatea locală va trebui să lanseze o licitație pentru finalizarea lucrărilor, procedură care poate dura foarte mult. 
În aceste condiții, este imposibil de estimat când va fi terminat proiectul. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.