27 de percheziţii într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani cu credite nerambursabile și granturi pentru investiții

Un număr de 27 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, luni, în judeţul Braşov, în urma cărora vor fi puse în aplicare 18 mandate de aducere, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obţinere ilegală de fonduri şi spălarea banilor, au transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov şi DIICOT – ST Braşov, citați de Agerpres.

Conform surselor citate, persoanele bănuite ar fi accesat, începând din 2014, credite negarantate/garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (I.F.N.-uri), urmate de nerambursarea acestora, precum şi ajutoare financiare nerambursabile/granturi pentru capital de lucru sau pentru investiţii.

Potrivit anchetatorilor, modul de operare al grupului ar fi constat în înfiinţarea sau preluarea părţilor sociale ale unor societăţi şi implicarea acestora în procedura de accesare a fondurilor, folosindu-se în acest scop documente contabile falsificate.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de aproximativ 42 milioane de lei.

Percheziţiile sunt efectuate de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Braşov, I.P.J. Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cele 18 persoane care, sunt bănuite că sunt implicate în aceste activităţi infracţionale, şi care urmează să fie audiate vor fi conduse la sediul DIICOT Braşov.

Activităţile sunt desfăşurate cu ajutorul poliţiştilor din cadrul din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale şi Criminalistic din IPJ Braşov, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov şi al jandarmilor Grupării Mobile”Burebista” Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.