Autostrada Brașov – Comarnic, tot în etapa ping-pong-ului cu sursele de finanațare. Premierul Nicolae Ciucă propune revenirea la PPP, o carte pierzătoare până acum

Autostrada Brașov – Comarnic rămâne în continuare, un „vis frumos”, dar numai pe hârtie. Pentru drumul de mare viteză se pregătesc acum documentații, dar data începerii lucrărilor rămâne incertă. Motivul este unul simplu: nu sunt bani, iar autoritățile centrale schimbă strategia de la o zi la alta. 

Astfel, după patru tentative nereușite de realiza acest proiect prin parteneriat public-privat (PPP), joi, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat în timpul unei vizite la Sinaia că Guvernul ia în calcul varianta PPP pentru finanțarea proiectului. 

„Aceasta este o problemă cu care ne confruntăm cu toții, care nu s-a rezolvat de 30 de ani. Această comunicație de la Ploiești până la Brașov trebuie asumată și pornită. Finanțarea pentru această comunicație nu poate să beneficieze de fonduri europene. Soluția pe care am discutat-o este cea a unui parteneriatul public-privat și trebuie asumată. Am avut în discuție trei opțiuni: împrumut de la BERD, BEI sau parteneriat public-privat. A fost discutată în coaliție, urmează să luăm o decizie pe acest subiect”, a declarat premierul. 

Acum rămâne de văzut dacă în această perioadă, în care potențialii investituri sunt extrem de prudenți, Guvernul va reuși să găsească un partener privat. De asemenea, dacă la nivelul Executivului se va lua decizia implementării proiectului prin PPP, procedura de atribuire a contractului va fi una de durată. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.