„Topul” festivalurilor, după numărul de consumatori de droguri identificați de polițiști

Traficul și consumul de droguri sunt fenomene asociate cu distracția, iar polițiștii identifică tot mai mulți consumatori de substanțe psihoactive la festivalurile organizate în România, scrie PressHub. Am solicitat Poliției Române să ne comunice numărul de infracțiuni la regimul drogurilor identificate în această vară și, pe baza răspunsului oferit de autorități, am realizat un clasament al festivalurilor din punct de vedere al prezenței substanțelor halucinogene.

În perioada iunie-august 2022, la nivel național au avut loc mai multe festivaluri cu participarea unui public numeros, respectiv SAGA, NEVERSEA, ELECTRIC CASTLE, UNTOLD și SUMMER WELL.

Pe locul I se află, potrivit datelor oferite de Poliția Română, festivalul UNTOLD, unde au fost constatate 138 de infracțiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 44 de infracțiuni privind „Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Locul al doilea este ocupat de festivalul ELECTRIC CASTLE, unde au fost constatate 121 de infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 68 de infracțiuni potrivit art. 336 alin 2 din CP „Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Festival SAGA este pe locul al treilea, la foarte mică diferență de locul doi, căci au fost constatate 120 de infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Pe patru, se situează avem festivalul NEVERSEA, unde au fost constatate 73 de infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 30 de infracțiuni potrivit art. 336 alin 2 din CP „Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Mai multe detalii, AICI. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.