Consilierii locali brașoveni, convocați de îndată în ședință. Primarul Brașovului vrea să impună două proiecte „sub presiunea străzii”

Consilierii locali brașoveni sunt așteptați astăzi într-o ședință de îndată, convocată de primarul Brașovului, Allen Coliban. Pe ordinea de zi sunt și două proiecte respinse de mai multe ori de aleși, unul privind masa caldă în școli, iar celălalt privind declanșarea procedurii de închiriere a unei „școli buffer” prin negociere directă. 

Pentru a obține votul aleșilor pentru cele două proiecte, primarul a făcut apel la părinți și profesori, pe care i-a invitat să asiste la ședința de plen. 

Pentru ce sunt chemați aleșii la vot 

Proiectul privind masa în școli prevede realizarea mai multor studii dar și implementarea unui program pilot în mai multe școli din oraș. În documentația aferentă proiectului de hotărâre se arată că, în primă fază, ar urma să fie folosită bucătăria Centrului de afaceri din Bartolomeu (CATTIA) pentru prepararea meniurilor. În prima fază sunt luate în calcul 1.500 de porții pe zi. Pentru această fază a proiectului ar urma să se aloce, de la bugetul local, suma de 102.000 lei. 

Proiectul referitor la „școala buffer” prevede declanșarea procedurii de închiriere prin negociere directă a unui spațiu pentru amenajarea unor spații școlare. Contractul de închiriere ar urma să fie semnat pentru o perioadă de șapte ani, iar valoarea estimată totală este de 3,7 milioane de euro. 

Cele două proiecte au fost respinse de mai multe ori de consilierii locali PNL și PSD. În cazul programului „masa caldă” ei nu consideră oportună utilizarea bucătăriei centrului de afaceri pentru prepararea porțiilor pentru elevi, iar în ceea ce privește „școala buffer”, aleșii liberali și social democrați îl acuză pe primar de lipsă de transparență. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.