EXCLUSIV. Pasajul dinspre Prejmer a căzut. Calea ferată de dedesubt este blocată

 Pasajul dinspre Prejmer a căzut. O parte de pe DN 10, spre Prejmer a căzut în această după-amiază, blocând traficul feroviar spre Sfântul Gheorghe.

UPDATE 20.30: Potrivit reprezentanților  DRDP Brașov, pasajul este închis integral pentru trafic. Astfel TIR-ul care se vede în imagine merge, potrivit acestora, pe drumul care se desprinde din pasaj și nu ar fi avut vreo implicație în acest incident. 

UPDATE 19.30: Căderea grinzii a rupt instalația de electrificare a căii ferate, astfel încât trenurile care vor parcurge zona în următoarele ore vor fi tractate de locomotive Diesel.

***

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer este în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj. Aceste restricții nu au fost însă respectate, după cum se poate vedea și în fotografia atașată, mai ales în condițiile în care Poliția Rutieră nu a putut asigura un echipaj permanent în zonă. Astfel s-a trecut la închiderea integrală a circulației, la finalul săptămânii trecute.

Incidentul afectează și circulația pe calea ferată de dedesubt, acolo unde a căzut una dintre grinzile de beton. Potrivit unor surse, degrevarea zonei va dura cel puțin până la miezul nopții. 

Reamintim că pasajul de pe DN10 se află în plin șantier, pentru punerea în siguranță și pe ambele intrări exista și o restricție de circulație de 3,5t. 

Brașov Metropolitan a scris despre starea pasajului săptămâna trecută, după o discuție directă cu reprezentanții DRDP și cei ai constructorului, AICI: 

VIDEO. Pasajul de la Prejmer, o „relicvă” a Epocii de Aur. A fost „lăsat moștenire” cu dimensiuni aproximative/ Lista podurilor cu probleme din județul Brașov este mai lungă

 

Pasajul de la Prejmer, închis complet de vineri seara. RATBV a modificat traseele liniilor metropolitane 520 și 540

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.