Reabilitarea Pieței Sfatului din Brașov, estimată la 6.080.000 euro. Conform graficului Primăriei Brașov, lucrările ar putea fi gata în 2026

Restaurarea Pieței Sfatului din Brșaov ar putea fi gata în anul 2026. Cel puțin așa rezultă din proiectul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului a zonei Metropolitane Brașov, document ce va fi prezentat public miercuri, 28 septembrie, de la ora 17.00, la CATTIA, dar și printr-o transmisie online. 

Investiția din Piața Sfatului se regăsește în lista de proiecte ale municipiului Brașov. Valoarea investiției este estimată la 6.080.000 de euro, iar ca sursă de finanțare sunt indicate fondurile europene. În același document se menționează că cererea de finanțare ar putea fi depusă în anul 2024, iar perioada de implementare este 2023 – 2026. 

Tema de proiectare pentru reabilitarea Pieței Sfatului a fost stabilită printr-un concurs internațional de soluții și a stârnit numeroase critici. Printre altele, cetățenii erau nemulțumiți de intenția de a desființa fântâna arteziană, nu de a moderniza.

FOTO Concept de reamenajare a Pieţei Sfatului din Braşov: dispare fântâna arteziană, apar arbori şi columne

De asemenea, propunerea arhitecților de a transforma în uși mai multe ferestre ale Casei Sfatului a stârnit nemulțumirea directorului Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene, care a anunțat că nu va permite astfel de intervenții asupra imobilului. 

În acest moment, oficial, reabilitarea Pieței Sfatului este în etapa realizării proiectului tehnic, iar potrivit unor surse, se va renunța la unele intervenții. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.