Cabana Babele, scoasă la vânzare pe un site de imobiliare

Cabana Babele din Bucegi, situată în imediata vecinătate a monumentelor naturale de la care a și preluat numele, a fost scoasă la vânzare pe un site de imobiliare. Conform anunțului prețul de vânzare este de 1.150.000 de euro.

Situată la o altitudine de 2206 metri, sub Vârful Babele, cabana reprezintă baza turistică centrală a munților Bucegi, unde, de altfel, se încrucișează principalele drumuri și trasee.

A fost construită în 1937 de către societatea turistică Asociația Drumeților din Munții Înalți ai României (A.D.M.I.R.) după proiectul arhitectului Octav Doicescu. În anii comunismului aspectul cabanei a fost ușor modificat. Însă după 1989 cabana a devenit practic de nerecunoscut, din cauza modificărilor aduse clădirii.

Cabana este situată în vecinătatea unor fenomene litografice, respectiv ciupercile de piatră numite Babele – monumente ale naturii, și are Sfinxul în imediata ei apropiere.

Clădirea scoasă acum la vânzare are următoarele caracteristici:

  • Clădire cu regim de înălțime S+P+2E+M;
  • suprafață totală de 900mp;
  • capacitate: 108 locuri în 30 de camere cu 2 – 12 paturi;
  • bufet și restaurant cu autoservire permanentă;
  • lumină electrică de la rețeaua publică;
  • toaletă și apă curentă;
  • încălzire cu gaze naturale și calorifere

Clădirea este una nemodernizată, de aceea mulți dintre cei care au văzut anunțul au fost de părere că prețul este unul exagerat. 

Cabana Babele a fost folosită în ultimii ani mai mult pentru cazarea muncitorilor care au lucrat la restaurarea Crucii Caraiman. Cabana a intrat în declin o dată cu dezvoltarea complexului de la Piatra Arsă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.