Site icon

VIDEO. „Brașovul verde”, asurzitor și îmbâcsit de gaze de eșapament, în timpul raliului de vineri seara. Sub geamurile Primăriei a fost raiul bolizilor

La nici două luni de la Forumul Orașelor Verzi – atunci  când Brașovul promitea (din nou) că va deveni capitala verde a României, iar conducătorii municipalității vorbeau de decarbonare, transport verde și orașul pietonilor – vineri seara, chiar la geamurile primăriei s-a desfășurat Raliul Brașovului.

Ba mai mult, evenimentul a beneficiat de o cofinanțare din  partea Primăriei Brașov în valoare de 305.368 lei, prin Ghidul de finanțare a evenimentelor sportive. 

 

 

Evenimentul a blocat practic centrul orașului, vineri seara, pentru mai multe ore și l-a umplut de noxe. Și asta nu doar din cauza concursului în sine, dar și pentru că aglomerația din zona rectoratului, i-a ținut pe șoferi în trafic mai mult decât de obicei. 

 

 

Competiția a fost simplă. Mașinile au avut de parcurs, contra cronometru, un traseu urban cu multe viraje în zona Primăriei și a Prefecturii, ceea ce a însemnat motoare turate la maxim. Rezultatul: mult zgomot, mult fum. 

 

 

Pentru ca această competiție să se poată desfășura a fost închis Bulevardul Eroilor (de la giratoriul de la Livada Poștei, până la Teatrul Dramatic),  astfel că tot traficul rutier a fost dat peste cap.

Traseele autobuzelor RATBV au fost modificate: capătul de linie Livada Poștei a fost mutat temporar pe strada Vlad Țepeș, iar linia 5 a vor deviată pe sensul Stadionul Municipal – Poienelor, mijloacele de transport în comun fiind deviate de pe strada Lungă. 

 

 

De asemenea, mașinile care veneau din Poiana Brașov sau de pe strada Lungă au fost deviate pe strada Mureșenilor, stradă care oricum este sufocată. Așa că mașinile mai mult stăteau decât se deplasau, având motoarele pornite.

Pentru a „descongestiona traficul”, polițiștii locali au blocat cu o mașină accesul vehiculelor dinspre Livada Poștei spre Șirul Beethoven, autoturismele fiind trimise în sus, spre Piața Unirii. Cum era de așteptat, au apărut probleme și la coborârea din Șchei, prin Poarta Șchei. 

 

 

Rezultatul a fost că poluarea, pe care edilii vor să o „stârpească”, a revenit în forță. Probleme în centrul istoric sunt și în perioada sărbătorilor, dar atunci se poate arăta cu degetul spre șoferi sau se pot invoca mentalitățile. De data aceasta nu a fost cazul, pentru că primăria „și-a făcut-o cu mâna ei” și pe banii cetățețenilor.

 

Exit mobile version