Avertisment pentru turiștii care merg pe Tâmpa. Pentru moment, atât s-a putut

Amenajate în urmă cu mulți ani de niște studenți străini și români nu mai sunt, de ceva vreme, 100% sigure. Lemnul a început să putrezească, iar pentru a nu se produce vreun accident, Primăria Brașov a legat mai multe benzi plastice. Deocamdată, atât s-a putut și, cel puțin în acest moment, nu se știe dacă platformele vor fi reparate sau desființate. 

Pentru a se putea face lucrări, va fi nevoie de avize și acorduri. Reprezentanții Primăriei Brașov au precizată că au depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația necesară obținerii unui aviz. Dacă acest acord se va obține, platformele vor fi înlocuite. Dacă nu, acestea ar putea fi desființate. 

Pe de altă parte, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă, a declarat că din partea Primăriei Brașov, agenția a primit o adresă prin care i se solicita un punct de vedere, iar situația va fi analizată de instituție. 

Precizăm că aceste platforme sunt amplasate într-o arie protejată, astfel că, pentru orice intervenție este nevoie de numeroase documente. De altfel, potrivit unor surse, Agenția Națională pentru Arii Protejate, care are în administrare Tâmpa, evită să se pronunțe în această speță din cauza situației neclare a acestor amenajări de lemn. 

Reamintim că în anul 2020, au fost tăiați 12 lați de la această platformă care, la fel, erau putreziți și se puteau rupe sub greutatea turiștilor. 

O platformă improvizată de pe Tâmpa a rămas fără 12 lați. Aceștia riscau să se rupă sub greutatea turiștilor și au fost tăiați de autori necunoscuți 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.