FOTO&VIDEO. Noile cabinete medicale din Ambulatoriul Maternității Brașov, deschise din 25 noiembrie. Au fost amenajate în fosta clădire Gine-Medica

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov are un nou sediu pentru Ambulator şi birourile administrative ale unității sanitare. Acestea au fost amenajate în fosta clădire Gine-Medica, un imobil cu trei niveluri care a fost reabilitat, modernizat şi eficientizat energetic în urma unui amplu proiect investiţional demarat şi implementat de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri proprii. 

Clădirea administrativă a Maternităţii braşovene este structurată astfel: la parter şi etajul I sunt amenajate cabinetele din Ambulatorul de specialitate, iar la etajul doi şi la mansardă sunt spaţiile destinate birourilor administrative.

Cele cinci cabinete – patru de obstetrică ginecologie și unul de follow-up neonatal, vor asigura servicii de monitorizare a sarcinii, ginecologie oncologică, contracepție, precum și serviciile asigurate prin proiectul POCU „Servicii medicale de screening preanatal pentru 2100 gravide din Regiunea Centru”.

 

Clădirea din anii ’50 a necesitat lucrări la rezistenţă, instalaţii sanitare şi electrice

Clădirea datează din anii 1950, fiind o clădire anexă a Maternității în care au funcționat diverse cabinete medicale şi un laborator de analize în regim privat. Înainte de începerea lucrărilor, clădirea se afla într-o stare avansată de degradare, ea necesitând lucrări de rezistență, de înlocuire totală a instalaţiilor sanitare, a rețelei electrice, dar și lucrări de sistematizare pe verticală în fiind amenajată mansarda. 

De asemenea, a fost construită o pasarelă cu lift interior, care face legătura între imobilul modernizat şi clădirea principală a Maternităţii. Construcţia a fost necesară în vederea asigurării accesului pentru personal, între spital și ambulator, pe un circuit curat şi cu asigurarea unei temperaturi ambientale adecvate.

Lucrările la spațiile interioare au durat 8 luni, iar la amenajările exterioare mai sunt de făcut câteva finisaje.

 

 

Aproape 2 milioane de lei din bani europeni, pentru reamenajarea clădirii

Valoarea contractului de lucrări a ajuns la 13 milioane de lei, din care au fost achitate 10 milioane de lei, rămânând o diferenţă de 3 milioane de lei de achitat, după finalizarea recepției lucrărilor.

Potrivit managerului Maternităţii braşovene, dr. Mircea Preda, preţul contractului a crescut faţă de valoarea indicatorilor economici aprobaţi în urma ajustării preţului contractual şi a necesităţii realizării unor lucrări suplimentare apărute în cursul implementării proiectului.

 

 

„Am început acest proiect cu finanţare asigurată din bugetul judeţean şi mă bucur că reuşim să recuperăm din fonduri europene o parte din investiţiile realizate”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Mai exact, din valoarea totală a investiţiei, administraţia judeţeană urmează să recupereze partea de eficientizare energetică a imobilului, cuprinsă în proiectul „Reabilitare Clădire Administrativă cu anexe, relocare secţii spitalizare de zi şi ambulator din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov” pe care Consiliul Judeţean Braşov l-a depus pe Componenta 5 – Valul Renovării din PNRR şi care a fost aprobat la finanţare săptămâna trecută. Valoarea din PNRR este de 1.801.708,20 de lei, la care se adaugă TVA de 342.324,56 de lei, iar aceasta a rezultat din plafonul maxim aprobat prin PNRR, care este de 450 de euro/mp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.