Primăria Brașov, amendată pentru carambolul de pe pasajul de la Dârste. Strategia Primăriei Brașov: „Așteptăm procesul-verbal, apoi mai vedem”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov a anunțat luni, printr-un comunicat de presă că Primăria Brașov a fost sancționată după ce duminică, din cauza poleiului, 17 vehicule, inclusiv o ambulanță au fost implicate într-un accident în lanț (carambol) pasajul de la Dârste. 

 „Ca urmare a evenimentului rutier produs pe podul din zona Dârste, în dimineața zilei de 4 decembrie 2022, în care mai multe autovehicule s-au tamponat, rezultând avarierea acestora, în conformitate cu prevederile OUG nr 195/2002, administratorul drumului public a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Brașov. 

Amendă de până la 14.500 de lei

Procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost primit de primărie, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea, care a precizat că după ce va fi primit acest document se va lua o decizie privind eventuala contestare a sancțiunii. De asemenea, el nu a comunicat nici valoarea sancțiunii, însă potrivit legislației, administratorul drumului public al unui drum, care nu asigură menţinerea stării de viabilitate a părţii carosabile se sancţionează cu 21-100 de puncte amendă, adică sume cuprinse între 3.045 şi 14.500 lei.
 Nu în ultimul rând, reprezentantul Primăriei a dat de înțeles că municipalitatea ia în calcul să se îndrepte împotriva operatorului de deszăpezire. 

Reamintim că în 4 decembrie, înainte de ora 9.00, pe pasajul de la Dârste s-a produs un accident în lanț în care au fost implicate 17 vehicule. Șoferii au reclamat că pe pasaj era polei, însă Primăria Brașov a transmis că încă de la ora 5.45 a fost împrăștiat material antiderapant pe pasaj. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.