Spitalul Regional Brașov, declarat neeligibil prin PNRR. Alte două proiecte din județul nostru au trecut de prima evaluare

Noul Spital Clinic de Boli Infecțioase Brașov și noul  pavilion politraumă al Spitalului Militar Brașov au trecut de prima etapă de evaluare în vederea obținerii banilor europeni prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acestea au fost incluse într-o listă extinsă, ce include 42 de proiecte, însă, dintre acestea vor primi bani europeni doar 25. 

Care sunt cele două proeicte declarate eligibile 

Conform listei publicate de Ministerul Sănătății, la Spitalul Militar Brașov urmează a se construi un pavilion nou
medicină operațională– politraumă, cu regim de înălțime Demisol – Parter și 4 etaje. Proiectul mai prevede realizarea drumului de acces și a rețelelor de utilități.  Valoarea proiectului este estimată la 23.040.919 euro, iar dacă va fi aprobată finanțarea, valoarea asistenței nerambursabile va fi de 21.888.873 euro (95% din valoarea eligibilă). 

Proiectul noului Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase are o valoare totală estimată de  99.318.496 euro, din care asistența nerambursabilă este de 94.352.571 euro (95% din valoarea eligibilă). 

Cele două proiecte vor intra în etapa de ierarhizare, iar primele 25 vor primi finanțarea, iar cele care vor fi „sub line” vor fi trecute pe o listă de rezervă.  

„Regionalul”, prea scump pentu a primi bani prin PNRR

În schimb, un alt proiect, cel al Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov a fost declarat neeligibil, ministerul anunțând că acesta poate beneficia de finanțare „din alte surse bugetare”. Pentru construirea acestui spital, bugetul total solicitat a fost de 479.063.907 euro, iar bugetul din PNRR era de 287.438.344 euro (60%). Ministerul Sănătății a menționat că obiectivul de investiții depășește bugetul permis prin Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate, respectiv 199,99 milioane de euro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.