Copil ajuns la Spitalul Județean Brașov din cauza unui novocalmin. Tatăl copilului: „O să merg pe toate căile legale ca să nu mai treacă nimeni prin calvarul ăsta”

Un brașovean a adus acuzații grave medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, după ce băiețelul, în vârstă de doi ani și cinci luni, internat la această unitate sanitară, a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. 

Tatăl copilului spune că în 20 ianuarie, în jurul orei 19.00, s-a dus la Spitalul de Copii cu băiețelul care avea febră foarte mare, 40 de grade. 

„Am ajuns la Spitalul de copii. Am fost preluat acolo, la recepție. Nu le funcționau termometrele. Copilul meu frigea. Lor, cu trei termometre le dădea 37. Pe foaia cu care am ajuns scria febră 37. Mă primește doamna medic în cabinet; îl ia pe băiat, îi face un control să-l asculte la spate, la plămâni; îi ia un pic de sânge din deget și mi-l dă înapoi și-mi spune să stau să aștept afară. Am mai așteptat încă jumătate de oră afară, după care iese cu o rețetă și îmi spune că nu are nimic copilul, că e doar viral. Mi-a spus că are doar ceva viral și să plec acasă (…) I-am spus: «doamnă, dar copilul meu frige. Cred că are febră 40». Răspunsul ei a fost: «dar ce, mă, tu ai termometru?». S-a enervat că i-am spus că frige copilul meu. A luat copilul înapoi. Și-a dat ochii peste cap. I-a luat temperatura, care trebuia să o facă de la bun început, că de asta am și venit la spital. Copilul meu avea febră mare. A văzut că are febră 40, i-a administrat un novocalmin. M-a întrebat dacă a mai luat vreodată. I-am spus că nu a luat niciodată medicamentul acesta. A spus că nu-i nicio problemă, pot să merg acasă”, a declarat părintele. 

Acesta a spus că după ce i-a fost administrat medicamentul copilului, a plecat acasă.

 „Când am ajuns cu maşina acasă şi am vrut să dau copilul jos din maşină, băiatul era inert, intrase în şoc şi nu respira, nu reacţiona. Norocul meu este că locuiesc lângă Spitalul Judeţean şi am plecat direct la urgenţă, unde a fost resuscitat. Au fost acolo niște oameni minunați, mi-au salvat copilul. Am avut copilul aproape mort în braţe!”, mai  spune părintele. 

După ce a fost stabilizat la Spitalul Clinic de Urgență, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Copii.

Pe de altă parte, părintele a declarat pentru mytex.ro că după ce copilul se va face bine, o să merargă „pe toate căile legale ca să nu mai treacă nimeni prin calvarul ăsta.

„Și când intru în mașină parcă revăd tot ce s-a întâmplat în noaptea aceea. Nu pot, efectiv, să îmi revin”.

Care este versiunea Spitalului Clinic de Copii Brașov 

Referitor la acest caz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, dr. Marcel Albeam, a declarat pentru radiobrasovfm.ro:

„I s-a luat o temperatură. S-a măsurat temperatura. În prima fază, nu avea, după care, fetele au constatat, totuși, că e cu temperatură și i-au pus un supozitor cu novocalmin. Copilul, după ce se pune supozitorul, părinții trebuie să aștepte o jumătate de oră să se termometrizeze din nou. Între timp, fetele mi-au spus că părinții au luat copilul și au dispărut. Și în clipa aia, sigur că probabil a ajuns acasă, copilul nu era bine. A făcut, se pare, o convulsie febrilă. Efectul medicamentului durează. Durează câteva minute, jumătate de oră, uneori chiar mai mult, timp în care probabil că a făcut o convulsie, părinții s-au speriat și au intrat cu el la Județean”. 

Conform declarațiilor membrilor familiei, copilul urmează să fie externat zilele acestea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.