După doi ani de încăpățânare, primarul Brașovului, face un pas înapoi. Fosta rampă de gunoi de la Timiș-Triaj va fi închisă de primărie

După doi în care a insistat că unul dintre cele depozite de deșeuri de la Timiș – Triaj, cel de „menajere”, trebuie închis de Fin-Eco,  primarul Brașovului, Allen Coliban, a bătut în retragere. Mai exact, zilele trecute, el a anunțat că „în urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Mediului și cu cei ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, am stabilit ca proiectul de închidere să fie demarat de Primăria Brașov. Totodată, am deschis o acțiune în instanță, prin care Fin-Eco”.

Acest anunț vine în contextul în care, timp de doi ani, primarul Brașovului spunea că închiderea trebuie făcută de Fin-Eco, așa cum a fost stabilit prin autorizația de mediu emisă la începutul anilor 2000, când a fost amenajat depozitul de deșeuri menajere. 

În schimb, în toată această perioadă, reprezentanții Ministerului Mediului, dar și cei ai Agenției pentru Protecția Mediului i-au transmis primarului că cea mai bună soluție este să închidă Primăria depozitul de deșeuri și ulterior, să încerce recuperarea în instanță a sumei investite de la Fin-Eco. 

Care este miza închiderii depozitului de deșeuri menajere de la Timiș – Triaj 

Cele două depozite de deșeuri de la Timiș – Triaj, unul de deșeuri industriale și unul de deșeuri menajere, sunt pe lista pentru care Uniunea Europeană a deschis o procedură de infrigement împotriva României în urmă cu mai mulți ani. Până în anul 2020, cele două depozite au fost tratate unitar de primărie, însă lucrurile s-au schimbat după alegerile locale din acel an, când noul primar a schimbat strategia, anunțând că municipalitatea brașoveană își asumă numai închiderea depozitului de „industriale”. 

Lucrările ar trebui să fie gata anul acesta 

Marea problemă este că cele două depozite trebuie închise până la finalul acestui an, pentru că, în caz contrar, Primăria Brașov ar putea plăti amenzi mari. Șansele ca acest termen să fie respectat sunt minime, având în vedere că pentru închiderea celor două depozite nu a fost stabilită o firmă care să facă lucrările.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.