Muzeul virtual din Bastionul Postăvarilor din Brașov, redeschis de primărie? Acum se fac studiile

Preluat în urmă cu mai mulți ani de Primăria Brașov de la Consiliul Județean, Bastionul Postăvarilor și muzeul amenajat în incinta lui ar urma să intre în reabilitare, urmând ca apoi să redevină muzeu. Pentru a afla cât vor costa lucrările și dotările, Primăria Brașov a semnat un contract de aproape 300.000 de lei, pentru elaborarea documentațiilor tehnice cu firma bucureșteană Q-Group SRL. 

Potrivit anunțului licitației, în bastion, unde este construită deja o structură metalică, ar urma să se amenajeze un muzeu, dar este propus și un punct de informare, un mic magazin de suveniruri și o ceainărie sau cafenea. Noul muzeu ar urma să găzduiască expoziții temporare cu piese împrumutate. De asemenea este propusă dotarea muzeului cu aparatură mutimedia, astfel încât expozițiile să fie unele interactive. 

Primul muzeu, deschis în anul 2012 

În Bastionul Postăvarilor a funcționat un „muzeu virtual” în perioada 2012 – 2015, acesta fiind amenajat de Consiliul Județean Brașov. Muzeul, administrat de Consilprest SRL (fosta firmă a administrației județene) nu a fost considerat eficient din punct de vedere economic, chiar dacă atunci dotările multimedia erau de ultimă generație. 

După închiderea muzeului, aparatura a rămas acolo, s-a învechit, astfel că nu va mai fi folosită pentru noul muzeu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.