Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov, la mâna Consiliului Local. Se discută 3 scenarii

Primarul nu se mai bagă, după ce a semnat pentru sală de gimnastică

Consiliul Local Brașov se va întruni în 15 februarie, într-o ședință extraordinară pentru a dezbate și pentru a decide viitorul sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2.

Trei variante pentru sala de sport de la Școala gimnazială nr. 2 din Brașov

Consilierii vor avea de ales între trei scenarii, unul care presupune ca sala să fie destinată exclusiv orelor de sport, unul care prevede o sală doar pentru pregătirea gimnaștilor, iar un al treilea de „compromis” – o sală în care să se desfășoare și antrenamente, dar și ore de sport. 

Ședința va avea loc în Sala Patria, semn că la discuții sunt așteptați numeroși părinți, atât ai elevilor de la școală, cât și ai gimnaștilor. Este de așteptat ca fiecare dintre cele două tabere să încerce să-i convingă pe consilieri să voteze scenariul cel mai favorabil. 

În această ecuație, Primăria Brașov va fi „arbitru” și îi va lăsa pe consilieri să decidă. De altfel, potrivit unor surse,  prin proiectul de hotărâre nu este recomandat niciun scenariu. Altfel spus, inițiatorul, respectiv primarul Brașovului, Allen Coliban, aplică, la propriu, sintagma „decizia este a Consiliului Local Brașov”.

Allen Coliban a semnat contractul pentru sală de gimnastică, dar acum pune decizia doar în mâna Consiliului Local

Și asta după ce, în anul 2021 tot primarul Allen Coliban a semnat (este de presupus că în cunoștință de cauză), contractul pentru construcția noii săli – una proiectată pentru competiții și antrenamente de gimnastică.

Ba mai mult, încă din prima parte a anului trecut părinții elevilor au început să reclame faptul că sala de sport nu va fi a elevilor, însă Primăria a optat să meargă mai departe cu proiectul. Și asta, fără a oferi un răspuns clar părinților, despre destinația sălii.

Primarul Allen Coliban a avut o poziție publică pe acest aubiect abia în luna noiembrie 2022. El a anunțat atunci că va fi făcută o expertiză tehnică, prin care să se analizeze dacă este posibil ca sala să fie adaptată pentru orele de sport ale elevilor și cu ce costuri.

Consiliul Local Braşov va avea la dispoziţie, miercuri, în şedinţa extraordinară care se va ţine la Sala Patria, trei scenarii puse la dispoziţie de primarul Allen Coliban, pentru destinaţia viitoare a sălii. După ce vor asculta argumente pro şi contra din partea celor direct interesaţi, aleşii locali vor trebui să ia o decizie despre modul în care va fi utilizată sala şi cine va beneficia de ea în viitorul apropiat. 

Descrierea scenariilor pentru sala de sport de la Școala gimnaziala nr. 2 Brașov

Scenariul 1: Sala pentru elevi

  • Valoare totală: 3,205 milioane lei, din care pentru modificat sala nouă – 1,664 milioane lei și renovat sala veche – 1,541 milioane lei; 
  • Perioadă de implementare: 4 luni; 

Proiectul presupune adaptarea sălii noi astfel încât să poată fi folosită doar de elevi, pentru orele de sport. În acest scenariu, sala veche ar urma să fie reabilitată, pentru a putea fi folosită, în continuare, pentru antrenamentele gimnaștilor.

Acesta este scenariul dorit de mulți dintre părinții elevilor, dar este contestat de părinții gimnaștilor. 

Scenariul 2: sală pentru elevi și gimnaști

  • Valoare totală: 27,801 milioane lei, din care modificat sală nouă – 2,747 milioane lei, refăcut sală gimnastică – 664.282 lei, construire sală nouă  (prin CNI) – 12,818 milioane lei, amenajare cantină – 12,235 milioane lei
  • Perioadă de implementare: 24 luni; 

Acest scenariu presupune ca sala nouă să fie adaptată, temporar, atât pentru orele de sport, cât și pentru antrenamentele gimnaștilor.

În paralel, Primăria ar urma să încerce să obțină construirea unei noi săli de sport în curtea școlii, printr-un program al Companiei Naționale de Investiții. 

Scenariul 3: sală pentru gimnaști 

  • Valoare totală: 1,172 milioane lei, din care terminat sală nouă – 2,119 milioane lei, renovat sală veche – 1,053 milioane lei; 
  • Perioada de implementare: 4 luni; 

Acest scenariu presupune finalizarea sălii noi conform proiectului, astfel încât să poată fi folosită exclusiv pentru gimnastică. Pentru orele de sport ar urma să se reabiliteze sala veche, unde s-au desfășurat antrenamentele gimnaștilor;

Este scenariul dorit de părinții gimnaștilor, dar contestat de cei ai elevilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.