Şeful Gărzii Forestiere Braşov, în vizorul ANI. Nu poate justifica aproape 70.000 de euro din avere, în perioada în care era şef la Ocolul Silvic Piatra Craiului Ciucaş

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma verificărilor făcute în ultima perioadă, că un fost şef al Ocolului Silvic Bucegi – Piatra Craiului Ciucaş RA deţine o avere care nu poate fi justificată prin prisma veniturilor încasate de sine sau familia sa. 

Este vorba despre  Mihalte Sandu-Ioan, inspector şef al Gărzii Forestiere Braşov, în cazul căruia ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 68.000 Euro între averea dobândită și veniturile realizate, împeună cu familia sa, în perioada exercitării funcției de conducere de şef al Ocolului Silvic Bucegi – Piatra Craiului Ciucaș R.A. 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Brașov, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Mihalte Sandu-Ioan, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției.

„De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov în vederea stabilirii obligațiilor fiscale ale societății comerciale al cărei asociat unic și administrator este soția persoanei evaluate, cu privire la operațiunile de creditare a societății de către soția persoanei evaluate în valoare de 271.555 Lei, respectiv restituirea împrumuturilor către aceasta în sumă de 545.868 lei”, se mai arată într-un comunicat de presă al ANI. 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Mihalte Sandu-Ioan nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI. 

Ce păduri administrează Ocolul Silvic Bucegi Piatra Craiului Ciucas RA

Ocolul Silvic Bucegi Piatra Craiului Ciucaş RA administrează fondul forestier proprietate publică şi privată a al mai multor unităţi administrativ teritoriale, respectiv comuna Apaţa, comuna Augustin, comuna Bran, comuna Boroşneul mare, comuna Budila, comuna Cristian, comuna Prejmer, comuna Fundata, comuna Moieciu.

Ocolul Silvic Bucegi Piatra Craiului Ciucas RA are în administrare fond forestier proprietate privată ce aparţine persoanelor fizice si juridice, după cum urmează: Biserica Ortodoxă Apată, Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Ortodoxă Augustin, Composesoratul de PD-PS Barabaş-Hoghiz, Composesoratul de PD-PS Moeciu de Jos şi Sus, Composesoratul de PD-PS Magura, Composesoratul Poarta, Parohia Unitariană Hoghiz, Parohia Reformată Hoghiz, Composesoratul de PD Şimon, Cele 14 Parohii Ortodoxe Brănene, Biserica Ortodoxă nr.1  Zărneşti şi mai multe persoane fizice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.