Site icon

Contractul pentru modernizarea drumului din Valea Doftanei, semnat în prezența premierului României. Proiectul trebuie terminat în 42 de luni

Premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila, dar și ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode au mers miercuri, la Primăria Valea Doftanei, la ceremonia de semnare a contractului  pentru modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov.

Contractul, în valoare de 405,4 milioane lei, a fost semnat de conducerea Companiei Naţionale de Investiţii CNI SA cu SC Construcţii Erbaşu SA, desemnată câştigătoare în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 102 I Câmpina – Săcele.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de CNI SA, iar judeţele Prahova şi Brașov vor finanța din venituri proprii cheltuieli totale în sumă de 11.206.000 lei (Consiliul Județean Prahova), respectiv de 14.773.000 lei (Consiliul Județean Brașov), constituite din lucrări neeligibile prin program. Termenul de finalizare a proiectului este de 42 de luni.

Drumul județean DJ 102I pornește din localitatea Câmpina și trece prin Plaiul Câmpei – Lunca Mare – Seciuri – Teșila – Trăisteni, ajunge la limita administrativă a judeţului Brașov și se leagă cu DN 1A la Șanțuri. El reprezintă un traseu strategic care asigură legătura între partea de sud a țării (judeţul Prahova) și partea centrală (judeţul Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț la o altitudine de 1285 m.

Drumul care urmează să fie proiectat, reabilitat şi modernizat în următoarele 42 de luni, se desfășoară între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,63 km.

Traseul său se împarte în două segmente:

Ce lucrări sunt prevăzute 

Traseul drumului județean DJ 102 I propus pentru reabilitare și modernizare se suprapune în mare parte peste platforma rutieră existentă, însă pentru anumite porţiuni este nevoie de exproprieri de terenuri și scoateri din circuitul silvic, demersuri care sunt în sarcina autorităţilor locale beneficiare, respectiv județul Prahova și județul Brașov.

Conform explicațiilor președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, La finalul lucrărilor, DJ 102I va avea o structură rutieră modernizată de la fundaţie şi până la asfalt. Va fi un drum cu o lăţime totală de 8 metri, care va dispune de două benzi de circulaţie, acostamente şi rigole pe întreaga lungime, de poduri şi podeţe transversale noi, de accese la drumurile laterale modernizate şi parcări amenajate. 

 

Exit mobile version