Fin Eco și Garda de Mediu Brașov, chemate în judecată de Primăria Brașov. Ce îi solicită municipalitatea?

Garda de Mediu Brașov și administratorul depozitului ecologic de  deșeuri de la Săcele, Fin Eco, au fost chemate în judecată de Primăria Brașov. Pentru reprezentarea în instanță, municipalitatea brașoveană vrea să contracteze o casă de avocatură, iar o hotărâre de Consiliu Local Brașov a fost supusă aprobării în ședința de plen a Consiliului Local din 23 martie. 

Prin această acțiune, deschisă în 27 februarie, municipalitatea solicită instanței să oblige administratorul rampei de la Săcele să suporte cheltuielile de închidere a fostului depozit de deșeuri menajere de la Timiș – Triaj. 

„Municipiul Brașov, prin cererea de chemare în judecată, a solicitat, în contradictoriu cu SC Fin Eco SA și Garda Națională de Mediu, ca instanța de judecată să pronunțe o sentință care să țină loc de acord în formă autentică a Fin Eco SA pentru dreptul de superficie asupra imobilului depozit de deșeuri municipale clasa ”b” Timiș-Triaj, înscris în CF nr. 151504 Brașov, nr. cad. 151504, în suprafață de 86.814 mp- domeniu privat al Municipiului Brașov (reprezentând petitul 1 al acțiunii) și totodată, ca Municipiul Brașov să fie autorizat ca, pe cheltuiala debitorului Fin Eco SA, să execute el însuși lucrările de închidere a depozitului de deșeuri municipale clasa ”b” Timiș-Triaj asupra imobilului înscris în CF nr. 151504 Brașov, cad. 151504, în suprafața de 86.814 mp -domeniu privat al Municipiului Brașov (reprezentând petitul 2 al acțiunii). În subsidiar, în cazul în care instanța nu va admite petitul 2, instanța de
judecată să dispună obligarea pârâtei Fin Eco SA să finalizeze în totalitate lucrările de închidere a depozitului de deșeuri municipale clasa ”b” Timiș-Triaj asupra imobilului înscris în CF nr. 151504 Brașov, cad. 151504, în suprafața de 86.814 mp -domeniu privat al Municipiului Brașov”, se arată în documentația aferentă proiectului de hotărâre. 

Pe de altă parte, șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, a declarat că nu a primit nicio adresă oficială privind chemarea în judecată. 

 Fostul depozit de deșeuri menajere Timiș-Triaj este în proprietatea Primăriei Brașov și trebuie închis până la finalul acestui an. Înainte de alegerile locale din anul 202o, Primăria a luat în calcul închiderea, printr-un proiect integrat, a fostului de depozit de deșeuri menajere și a fostului depozit de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș – Triaj. După alegerile din 2020, primarul Allen Coliban nu a fost de acord ca municipalitatea să se ocupe de ambele depozite, ci numai de cel de deșeuri industriale, iar despre fostul depozit de deșeuri menajere el a spus că trebuie închis de Fin-Eco. Ulterior, edilul a „bătut” în retragere. 

Înfrângere pentru primarul Brașovului în închiderea depozitului de deșeuri menajere de la Timiș-Triaj? Primarul dă semne că „bate în retragere”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.