Livada Poștei va deveni „bază RATBV” în timpul Paradei Junilor din Brașov. În Șchei vor fi închise mai multe străzi

Ca în fiecare an, în Duminica Tomii, în Brașov este Parada Junilor. Parada celor 7 cete de juni, călări aduce pe străzile orașului și la Pietrele lui Solomon zeci de mii de brașoveni și turiști, iar pentru buna desfășurare a evenimentului vor fi introduse restricții de circulație, iar RATBV va scoate pe traseu mai multe autobuze. 

Astfel, pentru a asigura un acces cât mai facil pentru cei care vor să vadă parada, dar și ținând cont de restricțiile de circulație operatorul de transport RATBV, a luat decizia de a crește frecvența mijloacelor de transport de pe 15 linii care fac legătura cu centrul orașului. De asemenea, mai multe mijloace de transport vor fi parcate pe str. Nicolae Iorga și în zona dintre Casa Armatei și Cinema Astra, pentru a asigura un transport rapid al celor care vor să se întoarcă acasă la finalul paradei din centrul istoric.

Ca în fiecare an, pe traseul paradei Junilor, Piața Unirii – str. Mureșenilor – Prefectură – str. Republicii – Piața Unirii – Pietrele lui Solomon, duminică, 23 aprilie, se vor introduce următoarele restricții de circulație:

  • Începând cu ora 7:30, pe tot parcursul zilei, va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piața Unirii. Riveranilor li se va permite accesul între Piața Unirii și str. Podul Crețului până la ora 10.00 și după ora 14.00;
  • Ora 10:00 – va fi blocat accesul auto spre Piața Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie (Maternitate); Șirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu str. Prundului și str. C-tin Lacea vor fi închise;
  • Ora 10:30 – va fi blocat accesul auto pe str. Mureșenilor;
  • Ora 11:00 – va fi blocat accesul auto b-dul Eroilor;
  • Ora 11:00 – va începe coborârea Junilor din Piața Unirii;
  • Va fi restricționat traficul auto pe strada Constantin Lacea, de la intersecția cu strada Luca Arbore și până spre Piața Unirii, în intervalul 9:45 – 11:00, accesul fiindu-le permis doar riveranilor.
  • Până la trecerea grupurilor de juni, pentru a evita producerea de accidente, va fi interzisă parcarea autoturismelor pe bulevardul Eroilor, pe str. C. Brâncoveanu, pe str. Poarta Șchei și la Pietrele lui Solomon.
  • Pentru a asigura staționarea mijloacelor de transport în comun, va fi restricționat accesul în parcările din zona dintre Casa Armatei și Cinematograful Astra și la Biblioteca Județeană. Închiderea accesului în aceste parcări se va face, etapizat, începând de sâmbătă.

Secvențial, traficul și accesul în parcări vor fi redeschise pe măsură ce coloanele de juni vor parcurge traseul paradei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.