Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, incompatibil cu funcţia, în ultimii 4 ani

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Călin Cobelschi, se află în stare de incompatibilitate din 2019, a constatat Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit unui anunţ oficial al ANI, dr. Cobelschi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, începând cu data de 07 mai 2019, dr. Călin Cobelschi se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită simultan cu funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov şi funcțiile de medic specialist și medic primar în cadrul unei societăți comerciale ce are ca obiect principal de activitate acordarea de asistență medicală specializată.

Medicul ar încălca astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006. Potrivit acestui titlu de lege, „funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizatesau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) şi alin. (6). g) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Medic incompatibil şi la spitalul din Târgu-Mureş

Într-o situaţie similară se află şi un medic, şef de secţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu – Mureş. 

Este vorba despre dr. Adrian Vasile Mureşan, medic şef la secția de Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu – Mureș, care din data de 20 septembrie 2018 exercită simultan această funcţie  și calitatea de asociat unic și funcția de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând aceleaşi prevederi ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.