Site icon

Parcul din zona „La Iepure” din Brașov, redesenat de primărie. Care au fost problemele vechiului proiect

Amenajarea zonei de agrement „La Iepure” din Valea Cetății, pentru care a fost semnat un contract de finanțare europeană în anul 2020 a început abia anul acesta, după ce documentația tehnică a fost refăcută.

Actuala conducere a Primăriei susține că în forma inițială, proiectul avea mari probleme în ceea ce privește infrastructura și amenajarea spațiilor verzi. 

Astfel, miercuri, într-o conferință de presă, arhitectul șef al municipiului Brașov, Dragoș Oprea, a explicat: 

 „Aleea pietonală practic nu era accesibilă persoanelor cu dizabilități, având prevăzute niște pachete de trepte. Era amplasată pe partea cu declivitatea cea mai marea a parcului. De asemenea, pistele de bicicletă pentru copii (poligonului pentru învățarea mersului cu bicicleta, n.r.) aveau declivități neconforme cu normativele de proiectare în vigoare și a trebuit reamplasată toată structura acestora. Pista pentru coborâre cu bicicleta (downhill) care se intersecta cu aleea pietonală”. 

În ceea ce privește spațiile verzi, el a spus că în proiectul tehnic plantele erau unele mai degrabă urbane și nu unele de orientare perenă. 

„Flora prevăzută această zonă nu era una specifică arealului din care face parte, în apropierea muntelui Tâmpa, arie protejată, ci una specifică parcurilor urbane cu gazon și trandafiri. A trebuit să refacem complet studiul vegetativ, prin care am prevăzut plante specifice zonei”, a mai spus arhitectul șef al Brașovului. 

Lucrările gata în vară 

Lucrările la parcul din zona La Iepure au început la jumătatea lunii aprilie, constructor fiind Asocierea SC Energo Construcţii Civile şi Industriale SRL -SC THI Concept SRL – asociat. Termenul pentru executarea lucrărilor este iulie 2023, pentru partea de lucrări şi amenajări, iar plantarea arborilor se va realiza în perioada de repaus vegetativ, dar nu mai târziu de 30 noiembrie.
Valoarea lucrărilor este de 6.339.358 lei, fără TVA (7.543.836 lei, cu tot cu TVA), finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile.

 

  

Exit mobile version