Primăria Brașov a lansat licitația pentru garajul RATBV. Lucrările vor dura 12 luni

După aproape trei ani de la semnarea contractului de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru construirea unui garaj nou pentru autobuzele RATBV, Primăria Brașov a lansat licitația pentru execuția lucrărilor. 

De altfel, în acești aproape trei ani, proiectul tehnic a fost modificat, astfel că valoarea investiției a crescut. Principala modificare este cea referitoare la construcția garajului, care inițial era prevăzută ca o construcție metalică, iar în faza de proiectare, specialiștii au stabilit că aceasta trebuie să fie din beton armat, având în vedere că este un garaj pentru autobuze electrice, cu stații de încărcare la fiecare loc de parcare, care trebuie să respecte anumite normative.  

Prin noul proiect, cu o valoare estimată de 141.002.495 lei, fără TVA, va  fi construit un pentru 157 de autobuze și clădiri pentru asigurarea mentenanței parcului auto. Lucrările vor dura 12 luni, ceea ce înseamnă că nu va fi respectat termenul stabilit prin contractul de finanțare, în care se prevede că proiectul trebuie încheiat, cel mai târziu, la finalul acestui an. 

În anul 2020, pentru această investiție, municipalitatea brașoveană a obținut o finanațare de 71.317.373 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului (72.772.830 lei). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.