Primăria Brașov s-a răzgândit. O clădire emblematică a orașului rămâne în picioare

Una dintre construcțiile emblematice ale Brașovului, turnul CET, ar putea rămâne în picioare. Anunțul a fost făcut vineri de primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce tot el a dat de înțeles în luna februarie a anului trecut că imobilul urmează să fie demolat.

„Intenția Primăriei Brașov este de a păstra turnul, asta după ce va rece printr-o expertiză tehnică. Este o construcție importantă pentru Brașov și poate aduce aminte generațiilor viitoare de trecutul industrial al Brașovului”, a declarat Coliban. 

Reamintim că în luna februarie, Primăria Brașov a cumpărat platforma industrială CET Brașov pentru suma de aproximativ 13 milioane de euro, iar perioada următoare va plăti ultima tranșă, de aproximativ 11 milioane de lei.

Primăria are în plan să câștige în jur de 2,5 milioane de lei din valorificarea a ce a mai rămas din CET 

„Până la finalul lunii iunie vrem să devenim proprietari deplini ai platformei. După ce se va achita și următoarea tranșă de bani se va face o a doua verificare, pentru a vedea dacă sunt elemente lipsă. Lista de inventar este foarte mare, iar după ce a fost încheiat contractul de cumpărare a fost făcută o primă verificare. Avem în lucru o procedură prin care să valorificăm activele, iar în acest sens vom organiza o licitație publică, din care vrem să obținem bani, în jur de 2,5 milioane de euro”, a spus reprezentantul Primăriei Brașov. 

Pe termen lung, intenția Primăriei Brașov este să aducă pe această platformă mai multe unități de producție. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.