Sezonul estival de orgă se deschide sâmbătă, la Biserica Neagră din Braşov

Cea de-a 71-a ediţie a Sezonului estival de orgă de la Biserica Neagră din Braşov va fi deschisă sâmbătă, 27 mai, cu un concert susţinut de organiştii germani Josef & Susanne Miltschitzky, a anunţat marţi instituţia de cult. 

Pe parcursul celor 22 de concerte ale festivalului, care vor avea loc în fiecare sâmbătă, de la ora 18,00, până în 21 octombrie, artişti din România, Germania, SUA, Austria, Franţa, Ungaria şi Croaţia vor concerta la celebra Buchholz, dar şi la celelalte orgi ale Bisericii Negre.

Pe lângă operele unor compozitori de renume mondial, vor putea fi ascultate şi cele ale unor maeştri mai puţin cunoscuţi din Braşov.

Sezonul estival de orgă este sprijinit de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din subordinea Secretariatului General al Guvernului, prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Biletul costă 25 de lei, iar copiii sub 18 ani au gratuitate

Costul unui bilet este de 25 de lei, copiii sub 18 ani beneficiind în continuare de gratuitate. Biletele pot fi achiziţionate începând cu ziua de luni a săptămânii în care se desfăşoară fiecare concert, de la casa de bilete aflată în incinta magazinului INSPIRAŢIO Gift Studio, situat la adresa Curtea Johannes Honterus nr. 8, sau online de pe www.booktes.com.

Organ Nights este denumirea adaptată a unui proiect început sub forma unor concerte zilnice în 1953, în prezent aflându-se sub coordonarea lui Steffen Schlandt, organist şi dirijor al Corului Bach al Bisericii Negre.

Anul 2023 a fost declarat „Anul muzicii bisericeşti” în cadrul Bisericii Evanghelice C.A. din România. Publicul poate asista, în decursul anului, la numeroase concerte în bisericile acestui cult şi la inaugurarea unor orgi, după restaurarea acestora în ateliere specializate: Bistriţa (mai 2023), Cristian/ Sibiu (august 2023), Mediaş (orgă transferată din Dupuş, octombrie 2023).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.