Dan Air ia în calcul să renunțe la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Care sunt nemulțumirile operatorului aerian

După ce relația dintre Dan Air cu ROMATSA a devenit tot mai contondentă, din cauza problemelor legate de zborurile de pe Aeroportul Internațional Brașov – Brașov, operatorul ia în calcul se retragă.

Mai exact, reprezentanții operatorului au anunțat că în cursul zilei de marți, 27 iunie, va fi luată o decizie privind suspendarea aterizărilor și decolărilor de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

„Ceea ce a declanșat o analiză de urgență a boardului de siguranță Dan Air sunt cele două incidente petrecute în data de 23 iunie (incidentul cu pasărea) și 24 iunie (incidentul cu ROMATSA), care au plasat operațiunile companiei într-o zona de risc care necesită măsuri corective imediate. În ipoteza în care zborurile vor fi suspendare de pe Ghimbav, ele vor continua să opereze de pe aeroportul din Otopeni unde pasagerii de la Brașov vor fi transportați cu un autocar pus la dispoziție gratuit de Dan Air. Pasagerii care nu doresc să fie reacomodați la București vor primi banii integral înapoi”, au precizat reprezentanții Dan Air.

Compania aeriană este nemulțumită de modul în care este gestionat traficul aerian de la Brașov prin intermediul Centrul de dirijare de la Arad, ce aparține de ROMATSA, dar și de lipsa unor servicii asigurate de aeroportul de la Ghimbav.

Astfel, în ceea ce privește problemele legate de dirijarea traficului aerian, dacă la început operatorul era nemulțumit de program (între orele 07.00 – 19.00), ulterior au au apărut și alte acuzații. Mai exact, sâmbătă, cei de la Dan Air au reclamat că, în condiții de furtună, ROMATSA a ținut în aer o aeronavă aproximativ 15 minute, pentru a permite decolarea unui alt avion. De cealaltă parte, ROMATSA a menționat că siguranța aeronavei Dan Air nu a fost pusă în pericol.

Pe de altă parte, reprezentanții operatorului au spus că în scurt timp vor fi puse în funcțiune echipamente de alungare a păsărilor și se va semna un contract prin care să permită unei organizații de întreținere să se stabilească la Brașov, după ce în 23 iunie o aeronavă a companiei a stat parcată mai multe ore pe aeroportul de la Ghimbav după ce în motoare au intrat păsări și pentru verificarea obligatorie au fost aduse echipe de la București și Craiova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.