FOTO. Monica Soos, şefa de promoţie a Facultăţii de Sociologie şi Comunicare din Braşov – povestea unui om care vrea să schimbe lumea

Universitatea Transilvania din Braşov şi-a premiat miercuri şefii promoţiei 2023 ai celor 18 facultăţi din componenţă. În acest an, pe scena Aulei „Sergiu Chiriacescu” a Universităţii Transilvania au urcat 20 de absolvenţi de top, care au obţinut cele mai mari medii pe parcursul celor trei sau patru ani de studii.

Printre cei premiaţi se află şi Monica Camelia Soos, absolventă a Facultăţii de Sociologie şi Comunicare, care în acest an a marcat şi o premieră în istoria FSC: este primul şef de promoţie al facultăţii, provenit de la programul de studii Asistenţă Socială. În 2022, şeful de promoţie al Facultăţii de Sociologie şi Comunicare, Ovidiu Imbuzan, a provenit de la programul de studii Comunicare şi Relaţii Publice.

Media obţinută de Monica în cei trei ani de studii este 9.76, iar şefa de promoţie spune că va continua la aceeaşi facultate, cu un masterat la Asistenţă şi Dezvoltare Comunitară (ADC).

Foto: Mihaela Parghel

„E important să aduni rezultatele la finalul celor trei şi să înţelegi că toate eforturile tale au contat, că cei din jurul tău, care au avut încredere în tine şi te-au sprijinit, au avut impact asupra ta”, a spus Monica Soos, imediat după festivitatea de premiere.

A simţit pe propria piele cât de importantă este asistenţa socială

De altfel, Monica spune că şi-a dorit încă de la început să lucreze în domeniul asistenţei sociale, pentru că, de-a lungul timpului a avut ocazia să simtă pe proprie piele efectul muncii unui asistent social.

Monica Soos a fost în atenţia unei fundaţii ce i-a fost sprijin încă de la naştere, susținând-o în cadrul familiei sale, prin sprijin material. În acest fel, cu aceaastă susţinere, a crescut alături de familia sa şi nu a ajuns în sistemul de asistenţă socială.

Monica şi-a găsit calea tot cu spijinul acestei fundaţii, iar acum se mândrește cu performanța de a fi prima șefă de promoție a Facultății de Sociologie și Comunicare, ce reprezintă specializarea Asistenţă Socială.

„Am întâlnit multe ONG-uri de-a lungul timpului. O fundaţie – Fundaţia Agapedia, m-a susţinut şi am putut rămâne cu familia mea. Aşa că de la 14 ani, eu deja veneam voluntar al lor şi am ajuns astfel să activez şi la alte ONG-uri, la SCUT, la Catharsis, la Diakonia…”, a spus Monica Soos.

Vrea să schimbe lumea, începând cu legislaţia din domenul asistenţei sociale

Studiile le va continua pe aceeași linie a asistenței sociale, pentru că în acest domeniu își vede menirea. De altfel, Monica spune că vrea să schimbe lumea. Şi vrea să înceapă, printre altele, cu legislaţia din domeniul asistenţei sociale. Până atunci, va face în continuare voluntariat la ONG-urile care oferă servicii sociale, aşa cum a făcut în ultimii ani.

„Ştiu că Asistenţa socială sună ca o facultate uşoară, dar eu vreau să schimb lumea. Ca oamenii din familii defavorizate, tinerii cu situaţii speciale să poată să evolueze şi dacă se poate să ajut şi să umblu un pic şi la legislaţie, mi-ar plăcea foarte mult”, a spus şefa promoţiei 2023 a Facultăţii de Sociologie şi Comunicare.

Pentru Monica urmează susținerea examenului de licență în luna iulie. Tot atunci ea va finaliza și Modulul psiho-pedagogic. Și-a propus ca încă din acest an să participe la examenul de Titularizare și să intre în învățământ, pentru a preda discipline de Educație socială la clasele de gimnaziu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.