Site icon

Cum au avansat „sfetnicii” lui Allen Coliban și ai Flaviei Boghiu. Postul de consilier personal, rampă de lansare pentru funcţii de conducere

Postul de consilier personal al primarului Allen Coliban şi al viceprimarului Flavia Boghiu a devenit o adevărată rampă de lansare în administraţie pentru foştii sau actualii membri şi simpatizanţi ai USR. Astfel, o parte importantă din cei care au fost încadraţi pe posturi de consilieri personali la primărie, încă de la începutul mandatului celor doi, sunt acum ocupanţi cu acte în regulă ai unor funcţii publice. Iar cei care nu sunt (încă), este posibil să aibă şanse mari de a fi solicitanţii şi “recepţionerii” unor finanţări internaţionale, pe filiera ONG, având în vedere “publicitatea” de care au avut parte, pe toate canalele, dinspre Primăria municipiului Braşov.

Care sunt cei mai “prolifici” consilieri personali

Imediat după ce și-au preluat mandatele, primarul Brașovului, Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu și-au completat organigramele personale cu mai mulți consilieri. Pentru unii dintre ei, aceste posturi au reprezentat o rampă de lansare pentru funcții de conducere.

Poate cel mai vizibil exemplu în acest sens este Nicoleta Cîrjan. Și-a început cariera în administrația publică în calitate de consilier al primarului Allen Coliban, ocupându-se de „organizarea fluxurilor de informaţii”, după cum ne mărturisea, la momentul respectiv, chiar primarul Allen Coliban. După mai multe luni, Nicoleta Cîrjan, pe atunci membră USR, a devenit șeful Biroului de Relații Externe, Turism și Evenimente, iar acum se ocupă, printre altele, de organizarea Forumului Orașelor Verzi, un eveniment pe care Primăria municipiului Braşov îl prezintă peste tot ca pe unul de înaltă clasă, dar pe care braşovenii nu îl cunosc mai deloc sau – dacă îl cunosc, nu îi entuziasmează mai deloc (cu dovezi în acest sens, vom reveni în scurt timp).

Horia Mihail este un alt exemplu în acest sens. A fost numit consilier personal al primarului și a primit sarcina de a propune o strategie pe termen mediu şi lung (15 ani) pentru revigorarea culturii braşovene. Acest document este încă în lucru. După perioada în care a fost consilier, Horia Mihail a fost propulsat pe funcția de director al Centrului Cultural Apollonia, înființată recent pentru a organiza, în principal, evenimentele culturale din fosta Bancă Săsească de la intersecția străzilor Michael Weiss și Republicii.

Andreea Vrînceanu a fost, începând cu anul 2020, consilier al viceprimarului Flavia Boghiu, având ca atribuții managementul proiectelor și activitatea cabinetului. După izbucnirea războiului din Ucraina, ea a fost desemnată coordonator al centrului pentru refugiați din incinta CATTIA (Centrul de afaceri din Bartolomeu). Acest centru a beneficiat de finanțări din mai multe surse, inclusiv din partea UNICEF și sunt așteptate, în curând, noi finanțări pentru gestionarea refugiaților.

Astfel, luni, în timpul vizitei ambasadorului SUA la centrul de refugiați de la CATTIA, Excelența Sa Kathleen Kavalec, viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu a amintit de o nouă finanțare, începând de la 1 septembrie, din partea UNHCR. Banii vor fi folosiți pentru a susține financiar activitățile ce se vor derula în toamna aceasta, activități ce se vor concentra mai mult pe învățarea limbii române pentru copiii din comunitate, deoarece aceștia merg, ca audienți, în clasele din școlile românești și este important ca municipalitatea să-i sprijine să învețe mai repede limba română, atât ei, cât și părinții lor, care sunt deja integrați la locuri de muncă.

Reprezentanta Primăriei Brașov nu a spus dacă finanțarea va fi solicitată de municipalitate (sau de un serviciu din subordine) sau dacă cererea va fi depusă de un/pentru un ONG. Eventual unul cu o conducere susținută intens de Municipalitate…

Exit mobile version