FOTO. Cum arată Creșa nr. 1 din Săcele. Își va deschide porțile în toamnă

Din această toamnă, pentru prima data după 1990, Săcelele va avea creșă. Aceasta a fost amenajată î,n fosta clădire a Centrului de Zi, din cartierul Ștefan cel Mare. Lucrările de amenajare și recompartimentare au costat un milion de lei, iar finanțarea a fost asigurată de la bugetul local al municipiului Săcele.

„Noua creșă are o capacitate de 40 de locuri și se întinde pe o suprafață de 1.075 mp. Lucrările au durat cinci luni și au presupus modificarea arhitecturii interioară în proporție de 83,28%, înlocuirea 100% a instalațiilor de încălzire, sanitare, electrice, a sistemului de detecție și semnalizare incendiu. Demersurile pentru amenajarea noii creșe au început în urmă cu trei ani, dar o lungă perioadă a fost alocată obținerii avizelor și autorizațiilor”, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Creșa nr.1 este dotată cu săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative, și va avea o structură de personal formată din 17 persoane. În ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 13 iulie a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care noua creșă – Creșa nr.1 Săcele a fost arondată Școlii Gimnaziale nr 1 Săcele.

Pe de altă parte, primarul municipiului Săcele a precizat că în această perioadă se lucrează la Creșa nr. 2, care este realizată de Compania Națională de Investiții, cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Creșa va avea o capacitate de 70 de locuri, va costa în jur de 16 milioane de lei și va fi construită în cartierul Electroprecizia”, a mai spus Popa, care a precizat că în acest moment, la nivelul municipiului există aproximativ 100 de cereri pentru locuri în creșe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.