FOTO. Explozie cu patru victime rănite grav, la un bloc de garsoniere din Zărneşti. Peste 20 de spaţii de locuit au fost afectate

Patru persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în această dimineaţă într-un bloc de garsoniere din Zărneşti. Locatarii blocului au fost evacuaţi, însă pagubele materiale sunt însemnate.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov (IPJ), deflagraţia a avut loc în jurul orei 5:15, la o garsorieră din Haltă. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţeană Braşov (SAJ).

,,Poliţiştii au luat măsuri pentru evacuarea persoanelor din bloc, precum şi pentru păstrarea unei distanţe de siguranţă şi protecţie”, a transmis IPJ Braşov.

Explozia a afectat un etaj întreg, care include în jur de 20 de spaţii de locuit, un spălător şi o bucătărie comună

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Marius Leonte, cele patru victime au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar trei fost transportate la spital. Dintre acestea, una are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

„În cursul dimineţii au fost aduse la spital trei pacienţi, victime ale unei explozii într-un aparrtament din Zărneşti. Una dintre ele prezintă arsuri pe 40% din suprafaţa corpului – se ia legătura cu Spitalul Floreasca pentru a fi transportată la Bucureşti. Două dintre ele sunt cu politraumă, cu multiple fracturi şi sunt, în momentul de faţă, internate la Terapie intensivă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Prognosticul este rezervat”, a declarat Marius Leonte.

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii exploziei. La faţa locului vor veni reprezentanţi ai furnizorilor de utilităţi dar şi specialişti de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), pentru expertize.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.