FOTO VIDEO. Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav şi-a primit pasagerul cu nr. 10.000. Este o prejmereancă ce a sosit de la Madrid/ Zborul a avut o întârziere de peste o oră

Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov au ţinut să marcheze azi un moment deosebit în scurta istorie a Aeroprtului Internaţional Braşov-Ghimbav: sosirea clientului cu numărul 10.000.

Pasagerul 10.000 este o femeie din Prejmer, care a sosit cu o cursă de linie a DanAir, de la Madrid

Pasagera din Prejmer, o doamnă cu dizabilităţi, era aşteptată să sosească la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav cu zborul DN 315 Madrid MAD –Braşov GHV, operat de compania DAN AIR, care are programată aterizarea la ora 15:10. Cursa a avut însă o întârzere de mai bine de o oră.


Ioana Cristina Gociman, pasagera cu nr. 10.000 a aeroportului, a fost întâmpinată de Todorică Şerban – preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov şi fost primar al comunei Prejmer, şi de Alexandru Anghel – directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”. Ea a primit din partea celor doi reprezentanţi ai autorităţilor un buchet de flori şi câteva obiecte promoţionale.

„Pasagerul a fost ales aleatoriu și ne-a fost comunicat de compania aeriană. Pentru noi este incredibil. Ne-am uitat încă o dată pe cifre, ca să vedem dacă nu este un zero în plus. După aproximativ o lună de la deschidere, am învățat să mergem ca un copil care abia s-a născut, iar acum începem să învățăm să alergăm. Ne așteptăm la o creștere a numărului de pasageri. Ne așteptăm ca pasagerul cu numărul 100.000 să fie în luna decembrie”, a declarat Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome Aeroportul International Brașov.

„Mă simt foarte bine. Aeroportul din Braşov este o realizare pentru noi şi mă simt foarte bine şi onorată să fiu pasagerul 10.000 şi să primesc mici atenţii (…). Locuiesc şi în Spania, de fapt, părinţii mei locuiesc acolo, iar eu călătoresc des între România şi Spania. Acum am venit să rămân o perioadă mai lungă aici, pentru perioada verii”, a spus pasagera 10.000 a aeroportului.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, a adăugat că a avut parte de un zbor bun, fără turbulenţe, fără probleme.

Biletul de la Madrid spre Braşov l-a cumpărat în luna mai, online, înainte de deschiderea oficială a aeroportului şi chiar aştepta să vadă în funcțiune pista de la Ghimbav.

„Este o mare bucurie că am putut să aterizez pentru prima dată în Braşov. Aşteptam de mult acest proiect şi cred că este o mare realizare. Până acum veneam pe Bucureşti, pe Otopeni. Însemna cam cinci ore din Bucureşti până la Braşov şi apoi încă puţin până la Prejmer. Acum cred că va fi mult mai uşor, cam o jumătate de oră până acasă”, a adăugat prejmereanca.

Pasagera nr. 10.000 consideră că Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este „destul de mare”, faţă de aşteptările pe care le avea şi acum speră că el va găzdui cât mai multe zboruri de linie spre diferite destinații.

Pasagerul cu nr. 100.000, aşteptat în decembrie

Directorul Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel, s-a aflat azi la aeroport, la sosirea pasagerului cu nr. 10.000.

Directorul a adăugat că, în prezent, sunt discuţii avansate cu Wizz Air, pentru operaţionalizarea unor zboruri spre Londra şi Dortmund.

Anghel spune, de asemenea, că pasagerul cu nr. 100.000 ar putea ateriza pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav în luna decembrie.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Şerban Todorică, a spus că şi-a dorit neapărat să creeze un moment cu ocazia atingerii acestei borne.

„Este o dovadă că acest aeroport funcţionează şi funcţionează bine. Înseamnă că există un interes al cetăţenilor din Braşov să circule în toată Europa de aici şi sunt bucuroşi, când se întorc, să poată ajunge în doar câteva minute acasă – poate în 15 – 20 de minute, poate jumătate de oră. Nu mai sunt obligaţi să stea ore în şir în trafic, să cheltuiască mai mulţi bani. Deci aeroportul de la Braşov funcţionează, e viu şi cred eu că toată lumea va fi mulţumită de acest lucru”, a spus Şerban Todorică.

2 Comentarii

  1. Foarte frumos, mă bucur pentru fiecare eveniment plăcut postat aici,normal că cele pozitive,dar cele negative unde sunt?să vină domnul Anghel cu celălalt Arahnghel împreună cu David Ian și să întrebe de ce faci petiție împotriva tuturor?

  2. Lui Dan Air ar trebui aduse mulțumirile. Ei sunt cei care fac să crească traficul de pasageri la aeroportul din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.