Noul spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase din Brașov a intrat în etapa licitației. Proiectarea și lucrările vor dura peste doi ani

Primăria Brașov a anunțat vineri lansarea licitației pentru finalizarea proiectării și execuția lucrărilor la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, investiție pentru care municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a proiectului este de 99.318.496 euro (fără TVA), iar asistența nerambursabilă prin PNRR este de 94.352.571 euro (adică 95%).

Proiectul urmează să fie dezvoltat în zona Bartolomeu (CATTIA), în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului și a străzii Institutului, lângă viitorul spital regional. Spitalul se va construi pe un teren cu o suprafață totală de 76.781 mp și va fi compus din patru corpuri, cu o suprafață totală desfășurată de 40.695,5 mp.

279 de paturi, dintre care 242 de spitalizare continuă

Spitalul va avea un număr 279 de paturi, din care 242 în regim spitalizare continuă, 15 la terapie intensivă și 22 pentru structura de spitalizare de zi, putând fi suplimentate până la 324 în cazuri de necesitate.

Regimul maxim de înălțime va fi S+P+4E, în cazul corpului A, care adăpostește sectorul de spitalizare continuă pentru secțiile de boli infecțioase, recuperare respiratorie și îngrijiri paliative (etajele 1 și 2), respectiv pneumologie (etajele 3 și 4).

Corpul B are regim de înălțime S+P+2+etaj tehnic și cuprinde, la etajele superioare (1 și 2), secția de Boli infecțioase digestive, boli infecțioase copii și un etaj 3 parțial, cu spații tehnice.

Corpurile A și B cuprind, la nivelul parterului, zonele de spitalizare de zi, un centru de diagnostic și tratament, birouri administrative.

Corpurile C și D, cu regim de înălțime S+P+1+etaj tehnic parțial, adăpostesc compartimentul ATI și blocul operator la etajul 1, o terasă verde flancată de corpurile de spitalizare și un etaj tehnic parțial. La nivelul parterului se regăsesc zonele ambulatorii, publice și de învățământ.

Spitalul va fi împărțit pe următoarele specialități medicale:

  • două secții de pneumologie pentru adulți;
  • o secție pneumologie pentru copii; o secție clinică de boli infecțioase pentru adulți;
  • o secție de boli infecțioase pentru copii; un compartiment HIV/SIDA adulți;
  • un compartiment îngrijiri paliative;
  • un compartiment de recuperare medicală respiratorie;
  • un compartiment de cardiologie;
  • un compartiment de chirurgie toracică;
  • o secție de anestezie și terapie intensivă.

Proiectul include și amenajarea a 276 locuri (79 locuri de parcare la nivelul parcajului subteran si 197 locuri de parcare la sol) și a 12.313,5 m.p. de zone verzi.

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor, constructorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru lucrări).

1 Trackback / Pingback

  1. Noul spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase din Brașov a intrat în etapa licitației. Proiectarea și lucrările vor dura peste doi ani - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.