În zona Tractorul va a fi construită prima grădiniță cu grădină botanică și grădină senzorială. Această grădiniță va fi ridicată pe str. Ioan Socec şi va avea o capacitate de 240 de locuri, după cum a anunţat Primăria municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.
Investiţia se află, în acest moment, la stadiul de lansare a licitaţiei de proiectare şi execuţie
Primăria a demarat deja procesul, lansând azi licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție.
„Astăzi am lansat licitația pentru grădinița de pe Ioan Socec, o grădiniță în care vrem ca micuții să învețe să iubească natura și să se bucure de ea. Ei vor avea o mică grădină botanică, dar și o grădină senzorială unde vor putea să se plimbe pe alei din diferite tipuri de materiale: pietriș, coajă de copac, lemn în diferite forme care le stimulează simțurile tactile”, a afirmat primarul Beașovului, Allen Coliban.
Scopul principal al acestui proiect este de a crea un mediu educațional inovator și incluziv, în care copiii să poată interacționa cu natura prin intermediul grădinii botanice și să-și dezvolte simțurile prin intermediul grădinii senzoriale, spun reprezentanţii Municipalităţii.
Prin această inițiativă, grădinița va oferi un spațiu sigur și stimulant pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor mici din comunitate.
Instituția educațională va fi adaptată pentru a oferi şi facilități speciale copiilor cu deficiențe de vedere.
24 de luni pentru a finaliza noua grădiniţă din Tractorul
Investiția va consta în construirea unui corp de clădire pe demisol parțial, parter și etaj, care va adăposti cele 12 săli de grupă, bucătărie și spații pentru masa copiilor, locuri de joacă, teren de sport descoperit și amenajări peisagistice speciale pentru grădina botanică și grădina senzorială. Proiectul are ca termen maxim 6 luni pentru etapa de proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a lucrărilor este de 16.028.747,56 lei fără TVA, fiind finanțată din bugetul local.
Brașovul își propune un ambițios program de investiții în infrastructura preșcolară și antepreșcolară, având în desfășurare, în prezent, 8 proiecte pentru construirea de grădinițe și 5 proiecte pentru construire de creșe, proiecte aflate în diferite etape ale implementării.