Primăria Brașov vrea să cumpere fostul han de la Pietrele lui Solomon. A fost stabilită și valoarea proprietății

Primăria Brașov a anunțat că are în plan să cumpere fostul han de la Pietrele lui Solomon, dar și o suprafață de pădure și parcarea din zonă, toate aparținând aceluiași proprietar. Valoarea achiziției fostului han și a terenului în suprafață de 14.663 de m.p. este 1.246.335 euro, preț obținut în urma negocierii prețului stabilit de expert, care era mai mare.

Pentru a se putea încheia tranzacția, va fi nevoie de hotărâre de Consiliu Local, act normativ care va fi supus aprobării în ședința de plen din 26 iulie.

După ce va fi achiziționat fostul han, municipalitatea brașoveană are în plan să îl reconstruiască, apoi să pună clădirea în valoare.

De asemenea, primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că prin achiziționarea hanului și a terenurilor aferente vor mai fi rezolvate două probleme:

„O parte din parcare și din trama stradală sunt proprietate privată la ora actuală și am avut un litigiu cu proprietarul, noi, Primăria Municipiului Brașov, iar proprietarul a câștigat în instanță. De asemenea, parte din fondul forestier de pe dealurile de aici face parte din același număr cadastral. Prin urmare, prin această achiziție rezolvăm o problemă forestieră – întregim fondul forestier – rezolvăm o problemă de proprietate și de infrastructură cu tot ceea ce ține de parcare și de trama stradală – altfel, autobuzele nici nu ar mai putea să întoarcă aici, la Pietrele lui Solomon”.

Primăria Brașov a încercat și la mijlocul anilor 2000 să preia hanul. La momentul respectiv, municipalitatea a propus un schimb de terenuri, dar proprietarul hanului nu a fost de acord.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.