Al doilea deces după exploziile de la staţia GPL de la Crevedia – soţia bărbatului care a murit aseară. Primele informaţii: deflagraţiile au pornit de la o ţigară

Foto: FB/ DSU

Un al doilea deces s-a produs azi, după exploziile succesive de la staţia GPL de la Crevedia. Este vorba despre soţia bărbatului care a murit aseară, în urma unui infarct, după ce a văzut-o afectată arsuri. Informaţia a fost confirmată azi, puţin înainte de 12.30, de către coordonatorul Departamentului de Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

Cea de a doua victimă a incidentului grav de la Crevedia este soția bărbatului care a murit sâmbătă seara, în urma unui infarct, atunci când a văzut-o cu arsuri. Femeia avea arsuri la peste 95% din suprafața corpului, după cum a precizat dr. Raed Arafat.

„Acum a fost confirmat de către colegii de la Floreasca încă un deces. Dar nu vreau să zic încă un deces din cauza arsurilor, pentru că primul deces, din păcate, a fost soţul doamnei care e decedat şi care a făcut infarct miocardic la faţa locului. Şi nu era ars. Acolo a decedat din cauza infarctului. De data asta pot să spun că din cauza arsurilor, primul deces. Este soţia celui care a decedat ieri şi care a avut o suprafaţă arsă de peste 95%. Deci peste 95%, cum am explicat şi mai devreme astăzi, prognosticul este aproape de zero. Dacă nu este chiar zero, din păcate”, a precizat Arafat într-o declaraţie acordată presei.

Staţie GPL neautorizată

Parchetul a demarat in rem ancheta în cazul expoziilor de la staţia GPL din Crevedia care funcţiona fără autorizaţie şi fără avize, după cum a precizat dr. Arafat. Staţia aparţinea firmei conduse de fiul primarului PSD de Caracal, după cum a scris brasovmetropolitan.ro azi.

Potrivit TVR INFO, există informaţii că încă din anul 2020, în urma unui control, a fost descoperită o instalație improvizată de transfer a gazului din cisterne în alte două rezervoare, îngropate în pământ. Se pare că aseară exact acest lucru s-a întâmplat, avea loc un astfel de transfer dintr-o cisternă într-unul dintre aceste depozite, moment în care a avut loc prima deflagrație.

Din primele informaţii, venite pe surse, se pare că explozia a fost cauzată de o ţigară aprinsă de unul dintre şoferii care venise cu cisterna, la staţia GPL.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat „Dosarul Crevedia”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.