APM Brașov a făcut „recensământul” carnivorelor mari. Câți urși, lupi, râși și pisici sălbatice sunt în județul Brașov

În județul Brașov sunt 1.675 de urși, mai mulți decât anul trecut, când numărul acestora a fost estimat la 1.633 de exemplare. Estimarea a fost făcută în această primăvară de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Brașov, în cadrul evaluării anuale a carnivorelor mari, datele fiind culese în perioada 18 aprilie – 19 mai 2023.

Conform aceleiași cercetări, față de anul 2022 a crescut și numărul de lupi în județul Brașov, anul trecut fiind estimată o populație de 539 exemplare, iar anul acesta de 563 exemplare, ne-au precizat reprezentanţii APM Braşov.

În ceea ce privește râșii și pisicile sălbatice, numărul acestora a fost în scădere.  Astfel, în cursul anului 2023 efectivul la râs a fost evaluat la 267 exemplare față de  anul 2022 când se înregistrau 301 exemplare, iar la pisică sălbatică  au fost evaluate în anul 2023  un număr de 1.148 exemplare față de 1.182 exemplare raportate in anul 2022.

Evaluarea populație de carnivore mari a fost organizată de APM Brașov împreună cu gestionarii fondurilor cinegetice, iar la aceste acțiuni au fost invitați să participe reprezentanți ai  Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Brașov, Gărzii Forestiere Braşov, INCS „Marin Drăcea” Stațiunea Braşov,  Direcției pentru Agricultură Județene Brașov, precum si reprezentanți ai administratorilor de arii naturale protejate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.