Drogaţi şi beţivi pe şosele: Peste 800 de permise de conducere au fost reţinute doar duminică – 132 pentru consumul de alcool şi 22 pentru droguri

Peste 800 de permise de conducere au fost reţinute, duminică, de poliţişti, 132 pentru consum de alcool şi 22 pentru consum droguri, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Interne. Aceste cifre sunt cu atât mai relevante cu cât, zilele trecute, la 2 Mai, un proaspăt şofer, conducător de bolid de lux, a intrat în plin într-un grup de tineri veniţi la mare, omorând pe loc doi dintre aceştia. Unul dintre tinerii decedaţi în oribilul accident era o studentă din Braşov. Şoferul s-a dovedit că era sub influenţa drogurilor.

Potrivit unui comunicat al MAI, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat duminică misiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Personalul structurilor operative a intervenit la 5.872 de evenimente, dintre care 4.049 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.823 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.013 posibile infracţiuni, aproximativ 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 224 de autori de infracţiuni care au săvârşit 218 fapte penale, iar faţă de 41 de persoane au fost dispuse măsuri preventive”, se precizează în comunicat.

De asemenea, au fost depistate 10 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 250 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 840 de permise de conducere – 132 pentru consum de alcool şi 22 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Tot în cursul zilei de duminică, poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.365 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,9 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 55 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate şase obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Pompierii au aplicat 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 123.500 de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.