Explozii la o staţie GPL din Crevedia: Zeci de victime, dintre care mulţi pompieri, iar oamenii sunt rugaţi să doneze sânge pentru salvarea lor. Firma aparţine fiului unui primar

Captură video

Trei explozii violente s-au produs, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia. O persoană a murit și alte câteva zeci au fost rănite. La cea de a doua explozie, mulţi pompieri au fost grav răniţi, astfel că autorităţile le cer oamenilor să doneze sânge, pentru a ajuta la tratarea lor. 3000 de oameni din zona exploziei a fost evacuată. Per total, reprezentanţii IGSU vorbesc despre 58 de victime. 46 de persoane erau internate la spitale din Bucureşti: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 dintre ei sunt intubaţi.

A fost activat planul roşu de intervenţie

Prima explozie a avut loc în jurul orei 19:00 și a fost activat planul roșu de intervenție. Cea de-a doua – de asemenea foarte puternică – a fost în jurul orei 21:00. Bogdan Popescu, de la ISU Dâmboviţa, a precizat la faţa locului că în total au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniţi de cea de a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la distanţă de 100 de metri, au precizat autorităţile.

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

La faţa locului au fost trimişi salvatori din Dâmboviţa, Prahova şi Bucureşti-Ilfov cu 23 autospeciale cu apă şi spumă şi alte echipamente specifice. Tot reprezentanţii IGSU spun că dezastrul ar fi putut fi mult mai mare, dacă nu se intervenea şi cu o autospecială cu roboţi – o tehnică nouă la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Coordonatorul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ajuns şi el la faţa locului, a făcut o sinteză după a doua explozie:

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia, (…) intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (…) dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice”.

Firma aparţine fiului primarului din Caracal

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), conformG4 Media, care citează Termene.ro.

Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Edilul a confirmat la România TV că staţia aparţine fiului său.

„Am plecat de urgenţă din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi!  Înţeleg că sunt şi 2 pakistanezi muncitori, daţi dispăruţi”, a declarat primarul conform romaniatv.net.

IGSU a închis stația acum 2 luni, pentru că nu respecta normele de incendiu, au declarat surse pentru Știrile ProTV. Administratorii ar fi folosit clandestin întreprinderea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.