FOTO Complexul sportiv cu energie verde şi spa, de la Ghimbav, devine realitate în 2024

Primarul Ghimbavului a dezvăluit în direct stadiul în care se află lucrările de modernizarea a complexului sportiv din localitate care vizează extinderea sălii existente, introducerea energiei verzi și crearea unui SPA de top.

Edilul din Ghimbav, Ionel Fliundra, a realizat pentru urmăritorii săi, un tur al sălii de sport din localitate, care se află în plin proces de modernizare și extindere. Transmițând în direct un videoclip pe pagina sa de Facebook, primarul, prezent fizic pe șantier, a expus întregul perimetru al sălii de sport și al centrului SPA.

Prin intermediul unei alocări financiare de aproximativ 40 de milioane de lei din partea Primăriei și a Consiliului Local, clădirea sălii de sport urmează să fie optimizată din punct de vedere energetic. Planul include instalarea de panouri fotovoltaice, pe care primarul le anticipează ca fiind capabile să acopere integral consumul complexului, în măsura în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru.

Suprafețe de joc de ultimă oră, tribună suplimentară și dotări moderne în zona vestiarelor

Aria destinată activităților sportive va beneficia de suprafețe de joc moderne, climatizare și izolare fonică. În plus, este construită deja o a doua tribună, care va oferi aproximativ 250 de locuri, astfel încât numărul total de locuri disponibile în sală se va dubla, faţă de ceea ce sala avea până acum.

Zonei vestiarelor i se va aduce o serie de modernizări, inclusiv cu un bar, unde sportivii vor avea posibilitatea să se bucure de un spațiu confortabil dedicat pentru a lua o gustare sau băutura, fără a fi nevoiți să părăsească zona vestiarelor sau să caute altundeva.

Dotări avansate pentru sportivi și spații pentru recuperare și antrenament complex

Centrul de relaxare va fi echipat cu vestiare și săli de masaj, pentru ca sportivii să-și desfășoare activitatea în cele mai optime condiții, facilitățile necesare lor fiind concentrate în aceeași zonă, în vederea susținerii unor antrenamente mai complexe.

Pe lângă toate aceasta, în acest spațiu vor fi incluse două săli de fitness, un bazin de înot semiolimpic, având o adâncime de 1,5 metri și dimensiunile de 25 metri lungime și 16 metri lățime, un bazin terapeutic echipat cu un circuit ce combină secțiuni cu apă fierbinte și rece, un alt bazin terapeutic cu apă sărată și un jacuzzi.

Un loc de relaxare pentru comunitate și generozitate pentru viitorul copiilor

Aceste amenajări vor oferi comunității din Ghimbav un loc unde să-și petreacă timpul liber.

Avem promisiunea constructorului ca până în luna octombrie această invesție va fi închisă cu fațadele corespunzătoare , fațade moderne, ca în perioada iernii să se lucreze la interioare”, a declarat primarul Ionel Fliundra.

Edilul a mai menționat că, în principiu, până la finalul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ar trebui să fie încheiate lucrările, iar în lunile următoare, februarie-martie, serviciile ar urma să fie concesionate de către o societate, care se va ocupa de clădire.

Pe lângă toate acestea, există și planul ca Primăria și Consiliul Local să poată acoperi costurile pentru a sprijini copiii din oraș, de la creșă până la finalizarea liceului, să învețe gratuit să înoate.

Un plan începutul în urmă cu 2 ani, anul viitor devine realitate

În luna martie a anului 2021 primarul localității Ghimbav a declarat că s-a decis asupra exdinderi sălii, atât din punct de vedere al capacității, cât și din punct de vedere al facilităților oferite

Ne-am gândit la bazin de înot în primul rând pentru copiii noștri de la cel mai mic (creșă, grădinița) la cei mai mari cu posibilitatea de a învăța înotul prin program gratuit”, a adăugat atunci Ionel Fliundra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.