Peste 2.500 de elevi din Râșnov vor avea parte de facilități educaționale de ultimă generație, printr-un proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a instituțiilor de învățământ preuniversitar și conexiunilor acestora”, în valoare de 6.182.026 lei a fost semnat în 16 august de primarul Râșnovului, Liviu Butnariu.
Ce se va achiziționa prin acest proiect:
- Se va realiza furnizarea de echipamente moderne și tehnologie de ultimă generație, acoperind toate etapele învățământului.
- Se va completa dotarea sălilor de clasă, dar și a spațiilor specializate precum laboratoarele și atelierele școlare.
- Laboratoarele de informatică din școlile de educație și formare profesională (EFP) vor fi echipate cu tehnologie de vârf.
- Atelierele de practică din instituțiile de învățământ profesional și tehnic vor beneficia de dotări adecvate pentru pregătirea elevilor.
Beneficii extinse pentru elevi și cadre didactice
De rezultatele acestui proiect vor beneficia atât elevii, cât și cadrele didactice din următoarele instituții de învățământ:
- Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Râșnov
- Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Râșnov
- Școala Gimnazială Peter Thal Râșnov
- Școala Gimnazială Nr. 3 Râșnov
- Școala Gimnazială Nr. 1 Râșnov
- Liceul Tehnologic Râșnov
- Clubul Sportiv Școlar Dinamo Râșnov
- Clubul Copiilor Râșnov.
Peste 5.600 de unități școlare revitalizate cu investiții de peste 1 miliard de euro
Acum o lună, Adrian Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dezvăluia semnarea primelor contractelor de finanțare pentru revitalizarea a peste 5.600 de unități de învățământ preuniversitar, precum și a unor palate și cluburi pentru copii. Totodată, se urmărește modernizarea Centrelor de Resurse și Asistență Educațională.
Această investiție depășește suma de 1 miliard de euro și se înscrie în cadrul proiectului „România Educată” și este integrată în Planul Național de Redresare și Reziliență.
„Școlile din întreaga țară vor beneficia de mobilier nou, laboratoare de informatică și științe, cabinete școlare pe diverse discipline, săli de sport, ateliere de practică și echipamente IT. Aceste facilități moderne vor permite aplicarea unor metode pedagogice noi și vor contribui la o învățare mai eficientă și mai motivantă pentru elevi și cadrele didactice. Astfel, educația va deveni incluzivă și de calitate, iar abandonul școlar va scădea semnificativ”, au fost mențiunile ministrului.