Cetățuia Brașovului, deschisă în 8 și 9 septembrie. Va fi un mic festival medieval

În 8 și 9 septembrie, Cetățuia Brașovului va fi deschisă publicului. În cele două zile va fi un mic festival medieval, piese de teatru, dar și alte evenimente.

Printre altele, în 8 septembrie, de la ora 17.00, pe traseul Piața Sfatului – Cetățuie va fi o paradă la care vor participa Cimpoierii din Transilvania și Paladinii de Terra Medies. Aceștia, au anunțat organizatorii (Primăria Brașov și Centrul Cultural Apollonia), vor „acompaniați de bicicliști și public”.

De la ora 18.00 sunt programate mai multe activități în Cetățuie, iar seara, de la ora 21.45 va fi un show de lasere și un concert multimedia contemporan.

În 9 septembrie vor fi activități pe platoul din jurul fortificației, dar și în Cetățuie. Printre altele, în Cetățuie, Paladinii de Terra Medies vor prezenta arme medievale, iar Cimpoierii din Transilvania vor susține un recital. Seara va fi „Electromedieval”, despre care organizatorii au spus că este un spectacol dinamic de muzică și lumini.

Cetățuia Brașovului a fost preluat de Primăria Brașov în primăvara acestui an, după șapte ani de procese (2016 – 2023). În vara acestui an, în cetățuie au început lucrări de igienizare, fiind tăiate tăiate bălăriile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.