FOTO. România, promovată în stil englezesc de către jurnalistul britanic Charlie Ottley: „Flavours of Romania” – Sezonul 2 este disponibil pe Netflix

Foto: Mihaela Parghel

Sezonul 2 de documentare „Flavours of Romania”, semnate de jurnalistul britanic Charlie Ottley, este disponibil de azi pentru abonaţii Netflix. Lansarea oficială a serialului de documentare despre frumuseţile României a avut loc miercuri, la Şirnea, satul în care Charlie s-a stabilit alături de soţia sa româncă.  

Lansarea oficială a Sezonului 2 din „Flavurs of Romania” nu putea avea loc altfel decât în creierii munţilor, alături de echipa lui Charlie Ottley şi în prezenţa invitaţilor şi a jurnaliştilor proveniţi din 20 de ţări.

Cei prezenţi au vizionat şirul de documentare din noul sezon, realizate în regiunile istorice ale României. Charlie şi echipa sa au străbătut aceste regiuni, au interacţionat cu localnicii, cultura, gastromia şi peisajele naturale, iar în final le-au pus într-un şir de creaţii video cât se poate de  naturale, care nu au cum să nu te atingă, să te atragă şi să te facă curios.

„Multă, multă treabă, foarte lung şi scump”

Deşi a reuşit să ducă la capăt acest al doilea sezon şi să îl lanseze pentru abonaţii serviciului de streaming Netflix, Charlie recunoaşte că nu a fost un proiect uşor.

Într-o limbă română exersată în ultima vreme, producătorul britanic spune că a fost „multă, multă treabă, foarte lung şi scump” şi extenuant.  Cu toate astea, motivaţia de a merge mai departe cu acest proiect pornit de acum şapte ani, nu a dispărut încă. Şi asta pentru că România, ale cărei regiuni istorice le-a parcurs până acum şi le-a filmat pentru a le promova mai departe pentru atraşi de peisajele naturale, continuă încă să îl suprindă.

„Am văzut ţara asta şi am simţit-o evoluând, cu toate peisajele ei naturale, cu toată cultura şi oamenii. Dar încă mă suprinde”, spunea Charlie Ottley la lansarea noului sezon din „Flavours of Romania”, când a fost întrebat despre motivaţia sa de a crea astfel de proiecte.

În plus, producătorul britanic susţine că deja de simte parte integrantă a acestor meleaguri. Iar zona sa favorită este chiar satul în care locuieşte:

„Am vizitat toate regiunile istorice ale României. Fiecare are ceva special, al său. Dar dacă este să vorbesc despre locul meu, acesta este aici, unde locuiesc (satul Şirnea, n.n)”, declară Charlie Ottley.

(Foto: Mihaela Parghel/ Şirnea – Lansarea „Flavours of Romania” – Sezonul 2)

De altfel, producătorul şi jurnalistul britanic adoptat de localnicii din Şirnea, spune că după această nouă experienţă cu „Flavours of Romania”, pentru el şi partenera sa, Oana Mihai, urmează o binemeritată pauză, în mijlocul acestor locuri:

„Avem multe planuri şi idei, dar o să facem o pauză acum şi aici. Am avut şi un picior rupt în perioada cât am filmat pentru sezonul 2, a fost extenuant. Acum o să închid telefonul, o să ne retragem puţin şi ne vom întoarce mai încolo, cu noi proiecte”.

„Flavours of Romania”, disponibil pe Netflix

„Flavours of Romania” – Sezonul 2 este acum disponibil pe Netflix pentru abonaţii serviciului de streaming. Ciclul de documentare combină poveşti din cele opt regiuni istorice ale ţării – cu peisaje naturale, personaje care inspiră, experienţe gastronomice, tradiţii, cultură sau meşteşuguri.

Charlie Ottley recunoaşte că, spre deosebire de primul sezon, acesta are o abordare mai personală, care prezintă regiunile României într-un mod realist, cu bune, cu rele. Un simplu exemplu ar fi zona lacului Colibiţa, din Bistriţa: abordarea producătorului britanic este una critică, cu referire la construcţiile din beton dezvoltate în ultimii ani, care riscă să deterioreze spaţiul natural ce a făcut celebră această parte a ţării.

Prima ediție a documentarului a fost cel mai vizionat documentar al serviciul de streaming Netflix în 2020.

1 Trackback / Pingback

  1. Cine este Charlie Ottley, britanicul care promovează România prin seria de documentare „Flavours of Romania”. Vezi cum a ajuns să locuiască în Transilvania - DolceFm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.