FOTO-VIDEO. Planetariul Brașov, în clubul „The Dark Side of the Moon”. De vineri seara, brașovenii sunt așteptați la o proiecție spectaculoasă, ce marcheaza 50 de ani ai albumului Pink Floyd

Lansat în un urmă cu 50 de ani în planetariul din Londra, albumul The Dark Side of the Moon al trupei britanice care a dictat regulile în rockul mondial, Pink Floyd, poate fi ascultat și văzut în acest an în 100 de planetarii din lume. Pe listă selectă se înscrie și Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu din Brașov, unde, începând de vineri, 29 septembrie, vor fi proiecții în fiecare zi, începând cu ora 18.00, mai puțin în zilele de luni.

Spectacolul are o durată de 42 de minute și include cele 10 piese ale albumului, animații grafice originale, folosite de trupa britanică, dar și simulări astronomice. Pe scurt, o proiecție spectaculoasă, a unui album care a dat tonul rockului mondial.

Directorul Zoo Brașov, Alin Pînzaru, instituție care are în componență și planetariul, a vorbit atât despre spectacol, cât și despre modul în care acest a ajuns să fie prezentat la Brașov, în premieră pentru România și Europa de Est:

,,Este o experiență unică, este o experiență deosebită. Ideea ne-a venit ca și o propunere din partea unui vizitator ce ne-a trimis un mail și ne-a spus despre prezența acestui spectacol. Este pentru prima dată când dăm și un muzical. Suntem în premieră națională. Cred că este o experiență de care ar fi bine să beneficieze cât mai mulți cetățeni, să fie la toate planetariile din țară, pentru cei care nu reușesc să ajungă la Planetariul Brașov”.

Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, studenți și pensionari. Vârsta minimă este de 14 ani sau 10 ani, dacă însoțitorul major își asumă responsabilitatea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.