Cine ar fi preşedintele României, dacă duminică ar fi alegeri? Sondaj INSCOP

Dacă duminică ar fi alegeri pentru desemnarea preşedintelui României, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, relevă un sondaj efectuat de INSCOP Research.

Mircea Geoană ar fi urmat, în ordine, de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor, relevă datele aceluiaşi sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Sondajul mai indică şi faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot.

Cercetarea include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă.

O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană. ”Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalţi candidaţi susţinuţi de un partid”, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Mai multe date şi reacţii, AICI.

Reamintim că în septembrie, CURS a realizat şi un sondaj privind opţiunile de vot pentru Parlament. Rezultatele acestuia arată că PSD ar aduna cele mai multe opţiuni de vot, iar PNL şi AUR ar fi la mare concurenţă.

Mai multe detalii, AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.